Tarih: 03.07.2024 17:10

Zonguldak'ta kömür madeni çöktü! yaralı işçiler var

Facebook Twitter Linked-in

Zonguldak, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na bağlı Kozlu Müessesi'ndeki maden ocağında yaşanan göçük, bölgeyi tedirgin etti. Olay, maden işçilerinin günlük vardiyası sırasında meydana geldi ve 5 madenci yaralı olarak kurtarıldı.

16.00-24.00 vardiyası değişimi esnasında, Kozlu Müessesi maden ocağındaki işçiler, göçük tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Olay, işçiler ocağa girdikten kısa bir süre sonra, yaklaşık 45 dakika içinde gerçekleşti

Kazanın başlangıcı, kartiye-1 adı verilen bölgede tavanın kayması ile oldu. Göçük sırasında, 2 madenci enkaz altında kalarak mahsur kaldı, diğer 3 işçi ise kaçış sırasında yaralandı.

Yaralanan madenciler, olay yerine hızla yönlendirilen kurtarma ekipleri tarafından enkazdan çıkarıldı. Yaralı işçiler, olay yerine ulaşan sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Maden ocağında çalışan Cemil Baştürk, tavan aralarında biriken kömürlerin aniden kayması sonucu göçük altında kaldı. Olay yerinde bulunan mesai arkadaşları, göçük altında boğazına kadar gömülmüş durumda olan Baştürk'ü gördüklerinde hemen harekete geçtiler.

Kurtarma ekibi, derhal işe koyularak, Baştürk'ü göçükten çıkarmak için yoğun bir çaba sarf etti. Yaklaşık 20 dakika süren çabalar sonucunda, Baştürk, göçükten sağ salim çıkarıldı. Kurtarma çalışmaları boyunca, arkadaşları tarafından sürekli olarak moral verilmeye çalışıldı.

Baştürk ve diğer dört madenci, hemen Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi acil servisine kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahaleler sonucu, Baştürk'ün sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Kendisiyle birlikte yaralanan diğer madencilerin de tedavileri hâlen devam etmektedir.

 

 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —