Tarih: 15.06.2024 16:24

Yurt dışına çıkış pulunu topluca alanlar dikkat! Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan açıklama

Facebook Twitter Linked-in

Gelir İdaresi Başkanlığı, vatandaşların yurt dışına çıkış harcına yönelik spekülatif haberler nedeniyle açıklama yapmak zorunda kaldı. Yapılan açıklamada vatandaşların mağdur olmamaları için uyarıda bulunuldu.

GİB'in internet sitesinde yayımlanan duyuruda, yurt dışına çıkış harcının yeniden belirlenmesine ilişkin çalışmaların olduğunun basına yansıyan haberlerde yer aldığı belirtildi.

''ÇIKIŞ BAŞINA MAKTU OLARAK ALINMAKTADIR''

Diğer vergi kanunlarında olduğu gibi yurt dışına çıkış harçlarının da etkililik ve verimlilik yönüyle sürekli değerlendirmeye tabi tutulduğuna işaret edilen duyuruda, "Bilindiği üzere bu harç, yurt dışına çıkış yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından, çıkış başına maktu olarak alınmaktadır.'' denildi.

''TUTARLAR ÜZERİNDEN ÖDENMESİ GEREKİR''

Açıklamanın devamında ''Yurt dışına çıkış harcının, yurt dışına çıkış tarihinde yürürlükte bulunan tutarlar üzerinden ödenmesi gerekir. Dolayısıyla çıkan haberler nedeniyle bugünden harç pulu satın almak veya diğer yollarla harcı ödemek, çıkış tarihinde geçerli tutarın ödenmeyeceği anlamına gelmez.'' ifadelerine yer verildi.

VATANDAŞLARA UYARI

Vatandaşların mağdur olmaması için bakanlığın yapacağı açıklamaların takip edilmesi gerektiği anlatılırken ''Vatandaşlarımızın bu tür spekülatif haberler nedeniyle mağdur olmaması için Başkanlığımız açıklamalarını takip etmesi önem arz etmektedir." ifadesi kullanıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —