ADANA,(DHA)- YÜREĞİR Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Söz sizde, kadın ve yaşam' söyleşisinde kadının toplumdaki yeri ve yaşadıkları sorunların çözümüne yönelik atılması gereken adımlar ele alındı.
Yüreğir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşide avukat Ülkü Tolunay moderatörlük yaptı. Tolunay’a, Yüreğir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Avukat Melek Bahar Dizdar eşlik etti. Söyleşiye Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, eşi Fidelya Demirçalı, kadın dernekleri, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda dinleyici katıldı.
Etkinliğin açılışında konuşan Başkan Demirçalı, “Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı bir partinin mensubu olarak, kadınların her an yanında durmayı bir görev biliyoruz. Tüm kadınların, haklarını sonuna kadar korumaları için onların her zaman yanında olmaya, kadın dostu bir belediye olarak hizmetlerimize devam etmeye kararlıyız" dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Rukiye Alpay Çinkılıç ise Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün kadınlara yönelik hizmetlerinden söz etti. Çinkılıç, “Yüreğirli kadınları sosyal, psikolojik, hukuki, sağlık ve eğitim gibi her alanda destekliyoruz. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz ile her alanda kadınların yanındayız” diye konuştu.
Avukat Ülkü Tolunay da konuşmasında mesleki hayatındaki tecrübelerini kadın mücadelesi üzerinden anlattı. Tolunay, toplumu aydınlık geleceğe kadınların ulaştıracağını vurguladı. Daha sonra tek tek söz alan kadınlar yaşadıkları sıkıntılar üzerinden, toplumsal olarak neler yapılması gerektiği konusunda görüş bildirdi. (DHA)
FOTOĞRAFLI