Tarih: 31.05.2024 14:49

Yumurta buzdolabının kapağında saklanırsa ne olur?

Facebook Twitter Linked-in

Yumurta birçok insan tarafından satın alındığında hemen tüketilmeyecekse buzdolabının kapağında muhafaza edilebiliyor. Ancak buzdolabının kapağında açık şekilde bırakılması önerilmiyor. Çünkü bazı uzmanlar bu durumun zararlı olduğuna değiniyor. Peki, yumurta buzdolabının kapağında açık şekilde saklanırsa ne olur?
YUMURTA BUZDOLABINDA SAKLANIRSA NE OLUR?

Bazı uzmanlara göre yumurtanın gözenekli yapısı diğer besinlerle etkileşime girebiliyor. Bu nedenle yumurtanın buzdolabının kapağında açık şekilde bırakılması, gözenekli yapısından diğer kokular içeriye girmesine sebep olabiliyor. Bunun sonucunda ise, yumurta daha erken bir sürede bozulabiliyor.

YUMURTA NASIL SAKLANMALI?

Yumurtanın kuru ve serin bir ortamda muhafaza edilmesi öneriliyor. Ayrıca buzdolabı haricinde farklı bir alan bulunmuyorsa, raf ömrünün uzun olmasını sağlayabilmek için karton kutusu ile birlikte buzdolabının en alt bölümünde saklanması tavsiye ediliyor.

Öte yandan buzdolabının kapağında kapaklı bölüm mevcutsa, yumurtalar o bölümde de saklanabilir. Bu sayede diğer besinlerle etkileşime girmesi önlenebilir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —