Tarih: 07.05.2024 16:56

YDS'ye kimler girebilir?

Facebook Twitter Linked-in

YDS NEDİR?

YDS, gramer, okuma, anlama ve kelime bilgisi gibi alanlardaki yabancı dil bilgisini ölçen çoktan seçmeli test yöntemini kullanır. Sınav, genellikle senede üç kez düzenlenir. İlk sınav "İlkbahar YDS Sınavı" (YDS/1) olarak bilinirken, ikincisi "Sonbahar YDS Sınavı" (YDS/2) ve üçüncüsü "Kış YDS Sınavı" (YDS/3) olarak adlandırılır. Bu sınavlar, öğrencilerin yabancı dil seviyelerini belirlemek ve akademik veya iş hayatında gereksinim duydukları yabancı dil bilgisini değerlendirmek amacıyla düzenlenir.


YDS'YE KİMLER GİREBİLİR?

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), her yıl ÖSYM tarafından düzenlenen merkezi bir sınavdır. Sınav tek oturumda gerçekleştirilir ve adaylara yabancı dil bilgisini ölçen sorular yöneltilir. YDS, İlkbahar ve Sonbahar dönemlerinde yapılır.

YDS İlkbahar Dönemi sınavı, Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca, Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca ve Yunanca dillerinden oluşur.

YDS Sonbahar Dönemi sınavı ise Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde gerçekleştirilir. Bu sınavlar, adayların yabancı dil bilgisini değerlendirmek ve seviyelerini belirlemek için yapılmaktadır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —