9658,72%-0,85
36,46% 0,18
37,80% -0,30
3345,81% -0,59
5390,78% -1,40
Yalvaç'ta baca yangını korkuttu
YALVAÇ, (DHA)- ISPARTA'nın Yalvaç ilçesinde iki katlı evin bacasında çıkan yangın, ekiplerin erken müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü.
Yangın, Yalvaç ilçesi Müderris Mahallesi'nde saat 17.20 sıralarında iki katlı evde meydana geldi. Evin bacasından duman yükseldiğini fark ederen kiracı Gökhan Demir, 112 acil merkezine haber verdi. İhbarın ardından olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, kısa sürede müdahale ederek yangının yayılmasını engelledi. Ekipler, yangına erken müdahale ederek söndürürken, bacada soğutma çalışması gerçekleştirdi.
Yalvaç İtfaiye Müdür Vekili Hasan Doğan, baca yangınlarının önüne geçebilmek için düzenli temizlik ve kontrollerin önemine vurgu yaptı. Doğan, "Sonbahara girerken baca yangınlarına karşı vatandaşlarımızı uyarmıştık. Özellikle, soba ile ısınan evlerde bacaların tıkanması veya kurum birikmesi ciddi riskler oluşturuyor. Baca temizliğinin mutlaka düzenli olarak yapılması gerekiyor. Zamanla yüksek ısı nedeniyle oluşan kurumlar, baca yangınlarına ve hatta çatı yangınlarına sebep olabilir. Bu tür tehlikelerin önüne geçmek için baca temizliği ve kontrollerinin ihmal edilmemesi çok önemli. Ayrıca, bacaların çatıdan çıkışına kadar olan bölümde sıva ve çatlak kontrollerinin de düzenli olarak yapılması gerekiyor. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmalarını rica ediyoruz" dedi. (DHA)
FOTOĞRAFLI