Tarih: 03.07.2024 17:59

Türkiye’nin günlük doğal gaz ve petrol üretimi ne kadar?

Facebook Twitter Linked-in

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, sosyal medya hesabından günlük üretimde gelinen rakamları açıkladı. Bayraktar’ın verdiği bilgilere göre Türkiye’nin Karadeniz’den çıkardığı doğal gaz ve Gabar’dan çıkardığı petrolde günlük miktar her geçen gün artıyor. Peki bugün itibariyle Türkiye’nin günlük doğal gaz ve petrol üretimi ne kadar? İşte rakamlar...

Türkiye enerjide dışa bağımlılığını azaltmak ve enerji ithalatını azaltmak için çalışıyor. Bu kapsamda petrol ve doğal gaz üretimini artırıyor. Son olarak Karadeniz’de keşfedilen doğalgaz rezervi ve Gabar’daki petrol üretimi rakamları açıklandı.

Karadeniz doğal gazında günlük üretim ne kadar?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın verdiği bilgilere göre; Cumhuriyet tarihinin denizlerdeki en büyük doğal gaz keşfi olan Sakarya Gaz Sahası’nda, üretim her geçen gün artıyor. Bugün itibariyle rakam günlük 5,5 milyon metreküpe ulaştı. 8 kuyudan yapılan üretimde hedef, günlük miktarı 40 milyon metreküpe çıkarmak.

Gabar’da petrol üretimi ne kadar?

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin karadaki en büyük petrol keşfi olan Gabar’da da üretim 7 gün 24 saat aralıksız devam ediyor. Bugün itibariyle üretim günlük 45 bin varile ulaşmış durumda. 41 kuyudan yapılan üretimde hedef günlük 100 bin varile ulaşmak.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —