Tarih: 12.10.2024 02:44

Tuba Büyüküstün Kimdir? Tuba Büyüküstün Kaç Yaşında, Nereli?

Facebook Twitter Linked-in

Tuba Büyüküstün, yetenekli oyunculuğuyla seyircilerin her zaman takdirini kazanmıştır. Son zamanlarda sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla da sıkça konuşulmaktadır. Peki, Tuba Büyüküstün kimdir? Tuba Büyüküstün nereli? Tuba Büyüküstün kaç yaşında?

Tuba Büyüküstün Kimdir?

Oyuncu Tuba Büyüküstün, 5 Temmuz 1982 tarihinde İstanbul'da doğdu. İstanbul Özel Doğuş Okulları'ndan mezun olduktan sonra lisans eğitimine Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde devam etti. Sahne Dekorları ve Kostüm Tasarımı bölümünden mezun olan Büyüküstün, üniversite yıllarında reklam filmlerinde rol almaya başladı. Üniversite sonrası yönetmen Tomris Giritlioğlu ile tanışması ve onun teşvikiyle oyunculuk kariyerine adım attı.

Tuba Büyüküstün, 5 Temmuz 1982'de İstanbul'da doğdu. Öğrenimine İstanbul Özel Doğuş Okulları'nda başladıktan sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde Sahne Dekorları ve Kostüm Tasarımı eğitimi aldı. Üniversite yıllarında reklam filmlerinde rol alarak oyunculukla tanıştı. 2003 yılında Aydın Bulut'un yönettiği Sultan Makamı dizisinin son bölümlerinde yer alarak dizi oyunculuğuna adım attı. Ardından Çağan Irmak'ın yönettiği Çemberimde Gül Oya dizisinde Zarife rolüyle tanındı ve Sırbistan-Karadağ Cumhuriyeti Uluslararası TV Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülü kazandı.

 

2005 yılında Ihlamurlar Altında dizisinde Bülent İnal ve Sinan Tuzcu ile başrol paylaştı. Aynı yıl Cemal Şan'ın yönettiği Gülizar filminde Gülizar karakterini canlandırarak uluslararası alanda da dikkat çekti. 2007'de Asi dizisinde Murat Yıldırım ve Çetin Tekindor ile başrolde yer aldı ve Ortadoğu'da büyük bir hayran kitlesi edindi. Bu dizi, 67 ülkede izlenerek uluslararası başarı elde etti ve Monte-Carlo Televizyon Festivali'nde aday gösterildi.

2010 yılında Yüreğine Sor filmiyle sinemadaki ilk başrol deneyimini yaşadı. Daha sonra Gönülçelen ve 20 Dakika dizilerinde başarılı performanslarıyla öne çıktı. 20 Dakika dizisindeki rolüyle Uluslararası Emmy Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu adayı olarak Türkiye'nin gururu oldu.

UNICEF Türkiye'nin iyi niyet elçisi olarak görev yapan Tuba Büyüküstün, 2014 yılında Kara Para Aşk dizisinde Engin Akyürek ile başrolü paylaştı ve İhracatın Yıldızları ödülüne layık görüldü. Yardımseverliği ve oyunculuğuyla 14. Uluslararası Giuseppe Sciacca Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu seçildi.

Son dönemde sinemaya ağırlık veren Büyüküstün, Ferzan Özpetek'in İstanbul Kırmızısı filminde Halit Ergenç, Mehmet Günsür gibi isimlerle birlikte rol aldı. Daha sonra Cesur ve Güzel dizisinde Kıvanç Tatlıtuğ ile başrolü paylaştı ve Sefirin Kızı dizisinde yer aldı.

Tuba Büyüküstün Filmleri

Tuba Büyüküstün'ün film kariyeri şu yapımlardan oluşmaktadır:

Tuba Büyüküstün Dizileri

Tuba Büyüküstün'ün yer aldığı diziler şunlardır:




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —