Tarih: 16.10.2024 19:48

TS3 Ücretsiz Bedava Sunucu Oda Kurma Nasıl Yapılır? 2024

Facebook Twitter Linked-in

TS3 Ücretsiz Bedava Sunucu Oda Kurma Nasıl Yapılır? 2024 tarihinde Discord’a getirilen erişim yasağının devam etmesi, kullanıcıları alternatif iletişim araçlarına yönlendirdi. Bu süreçte birçok kişi TeamSpeak 3’ü tercih etmeye başladı. Peki normalde ücretli olan bu platformda bedava sunucu kurmak mümkün mü? Detayları aktardık.

TS3 Ücretsiz Bedava Sunucu Oda Kurma Nasıl Yapılır? 2024 TS3 Discord gibi ücretsiz bir platform değildir ve sunucu oluşturmak için kiralama işlemi gerektirir. Sunucu kiralama, belirli bir maliyeti olan hizmet olduğundan, birçok kullanıcı ücretsiz ya da bedava sunucu kurma yollarını araştırıyor. Ücretsiz TS3 sunucusu kurmak için en yaygın yöntem, kendi bilgisayarınızı sunucu olarak kullanmaktır. Detaylar yazımızda.

TS3 Ücretsiz Bedava Sunucu

TS3, Discord gibi ortak sunuclu bir iletişim için kullanılan platformdur. Özellikle Discord’a alternatif olarak tercih edilmektedir. Discord’dan farklı olarak, TS3 sunucusu kurmak birkaç ek adım gerekir. TeamSpeak’te sunucu kurmak için ya sunucu kiralamanız gerekmektedir. Ancak kendi bilgisayarınızda sunucu barındırarak da bu işlemi yapmanız mümkündür.

Kendi sunucunuzu kurmaya karar verirseniz, öncelikle TS3 sunucu yazılımını indirip bilgisayarınıza kurmanız gerekecektir. Bu adım genellikle kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir ve adım adım yönergeler sunar. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta, TeamSpeak sunucunun portunu açmanız gerektiğidir.

Port açma işlemi için modem arayüzüne erişmeniz gerekecektir. Modem arayüzüne bağlanmak amacıyla web tarayıcınızın adres çubuğuna IP adresinizi yazmanız gerekiyor. Ancak IP adresleri modeme göre farklılık gösterdiğini unutmamalısınız. Modeme giriş yapmanın akabinde port açma işlemi bölümünde yapılır.

Burada portu açarak TS3 sunucunuzun internet üzerinden erişilebilir olmasını sağlayabilirsiniz. TS3 ücretsiz bedava sunucusu kurma sürecinde önemli diğer adım da güvenlik önlemleridir. Örneğin, TS3 sunucu oda kurma için özel yetkiler belirlemek gerekir.

Ancak TS3 ücretsiz bedava sunucu kiralama işleminin olmadığını da belirtmek gerekir. Nasıl TS3 sunucu oda kurma nasıl yapılır? adımlarını yukarıda bahsettik. Bu adımlar ile ister kiralama işlemiyle ister de kendi bilgisayarınız ile sunucu açabilirsiniz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —