Tarih: 12.07.2024 17:14

TFF Başkan adayı Erdal Alkış kaç yaşında, nereli?

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 18 Temmuz'da düzenleneceği genel kurul toplantısında iş insanı Erdal Alkış, başkanlık için aday olduğunu duyurdu. Bu gelişmeyle birlikte, TFF'nin başkanlık seçimleri için ilk resmi aday belirlenmiş oldu.

ERDAL ALKIŞ KİMDİR?

Erdal Alkış, 1966 yılında Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde dünyaya geldi. İşletme eğitimi alarak erken yaşta iş hayatına atılan Alkış, 1986 yılında Kayseri'de ilk firmasını kurdu ve o günden beri bu firmayı yönetiyor. Teknoloji, tarım, çevre, futbol yöneticiliği, havaalanı-deniz limanı işletmeciliği ve enerji sektörü gibi birçok alanda ilgisi bulunan Alkış, bu alanlarda önemli çalışmalar gerçekleştirdi.

SİYASİ KARİYER VE KİTAP

Erdal Alkış, 2002 yılında yapılan genel seçimler ve 2004 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde Ak Parti'nin seçim koordinasyonunu üstlendi. Bu süreçte edindiği tecrübeleri "İlk 45 Gün" adını verdiği anı kitabında topladı. Bu kitap, seçim çalışmalarına dair önemli bilgileri ve deneyimleri içeriyor.

İŞ DÜNYASINDAKİ YERİ

Türk-Hint İş Konseyi'nin eski başkanı olan Erdal Alkış, daha önceki dönemlerde de TFF Başkanlığı için adaylığını resmen açıklamıştı. İş dünyasında uzun yıllardır aktif olan Alkış, farklı sektörlerdeki yatırımları ve girişimleri ile dikkat çekiyor.

HAYALLERİ VE DİLLER

Erdal Alkış'ın çocukluk hayallerinden biri olan Kafkas Göçü (sürgünü) ile ilgili bir sinema filmi yapmak, hala gerçekleştirmek istediği bir hedef olarak öne çıkıyor. Çerkes asıllı olan Alkış, iki çocuk babası olup, Rusça, İngilizce, Arapça ve Çerkesçe dillerini akıcı bir şekilde konuşabiliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —