Tarih: 28.09.2024 18:55

Temel Karamollaoğlu: Toplumun içindeki yaşantı ahlaksız bir boyut kazandı

Facebook Twitter Linked-in

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Merkezi’nde Kadim Yurdu Açılış Töreni’ne katıldı. Karamollaoğlu, Türkiye toplumunu değiştirmek zorunda olduklarını belirterek, önemli açıklamalarda bulundu.

TOPLUMUN İÇİNDEKİ YAŞANTI AKILALMAZ

Karamollaoğlu, toplumun içindeki yaşantının akılalmaz, korkunç ve ahlaksız bir boyut kazandığını belirterek, şunları söyledi: “Arabayla gelirken, hepimizin sokağa çıktığında karşılaştığımız manzaralarla karşılaştık. Hiç kimse utanmıyor, yatak kıyafetiyle dışarıda gezmeyi, hürriyetinin bir parçası olarak görüyor. Biz de ‘Kimse bir şey diyemez, hakkı, hür değil mi’ diyoruz. Sadece bu hürriyet hayvanlarda var ve hayvanlar bile böyle davranmaz.”

İNANAN İNSANLARIN ACZİYETİ

Karamollaoğlu, inanan insanların bu problemleri ciddi olarak görmeleri ve tamiri için gayret sarf etmeleri gerektiğini belirterek, şunları söyledi: “İmam hatip okulunu, ilahiyatı bitirmiş, bazı görevler üstlenmiş, ücretinin karşılığında yeri geldiği zaman namaz kılabiliyor ama inancının gereğini yerine getirme noktasındaki acziyeti de gözlerden kaçmıyor.”

İSRAİL’İN GAZZE’DE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ SALDIRILAR

Karamollaoğlu, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırıları değerlendirdi ve şunları söyledi: “Dünyaya güya demokrasi, fikir hürriyeti, inanç hürriyetini getiren ülkeler, bu zulmü alkışlamakla kalmıyor, sonuna kadar da destekliyor. Şu anda İsrail’e karşı Hamas gibi kuruluşlar, kendilerini müdafaa edebilmek için tepki gösteriyorlar; ama bu zulmü durdurma imkanları yok.”

ZULME KARŞI GELMENİN YETERSİZLİĞİ

Karamollaoğlu, zulme karşı gelmenin yetersizliğini belirterek, şunları söyledi: “Zulme karşı gelmekle zulüm ortadan kalkmıyor. Biz de tepki gösteriyoruz, kınıyoruz, ‘Kahrol düşman’ demekle düşman ortadan kalkmıyor. Dünya yaşanan bu zulmü sadece seyretmekle yetiniyor.”


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —