Tarih: 05.10.2024 09:50

TBMM’de oturma düzeni değişiyor !

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’ndaki oturma düzeni değişiyor. Milletvekili sayısı en az olan SAADET-Gelecek Grubu, MHP’nin yerine geçerek ön sıralarda temsil edilecek. Yeni düzenleme, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki siyasi partilerin oturma planını etkiliyor.

Meclis içtüzüğüne göre, oturma düzeni en az milletvekili sayısına sahip partiden en çok olan gruba doğru sıralanıyor. Ancak geçen yıl belirlenen oturma planında SAADET-Gelecek Grubu yeterince temsil edilmedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Grubunun bir sırasından feragat ederek bu sorunu çözdü. Böylece SAADET-Gelecek Grubu, ön sıralarda yer aldı. Ancak içtüzüğe uygun olarak en sola değil, MHP grubundan sonraki sıralara yerleştirildi.

Yeni yasama döneminde oturma düzeninin içtüzüğe uygun hale getirilmesi kararlaştırıldı. Buna göre, SAADET-Gelecek Grubu milletvekilleri, MHP’nin oturduğu en son sıralarda yer alacak. İYİ Parti ise, meydana gelen istifalar sonrası milletvekili sayısı azaldığı için SAADET-Gelecek Grubu’nun yanında konumlanacak.

Oturma sıralamasında, İYİ Parti’den sonra MHP, DEM Parti, CHP ve AK Parti yer alacak.

Kaynak :Gazete duvar




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —