Tarih: 03.07.2024 18:41

Tahir Büyükakın’dan Merih Demiral’a tam destek

Facebook Twitter Linked-in

Karamürselli milli futbolcu Merih Demiral Avusturya karşısında 57. saniyede attığı golle Türkiye’nin şampiyonalar tarihindeki en erken golünü attı. Merih Demiral, EURO 2016’da 10. dakikada golü bulan Burak Yılmaz’ın da rekorunu kırdı.

EN ERKEN İKİNCİ GOL

Demiral’ın attığı bu gol aynı zamanda Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinin en erken ikinci golü oldu. Turnuva tarihinde en erken golü ise Arnavut futbolcu Nedim Bajrami, EURO 2024’ün grup etabında İtalya karşısında atmıştı.

BOZKURT İŞARETİNE TEPKİLER SÜRÜYOR

Almanya’da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2024) Avusturya’yı 2-1 yenen Türkiye A Milli Takımı çeyrek finale yükselirken, Merih Demiral’ın tribünlere ülkücülerin kullandığı bozkurt işaretini yaparak sevinmesi hem tepki çekti hem de hukuken ceza uygulanmasını gündeme getirdi. Merih Demiral maçın 57. saniyesinde attığı golle Türkiye’yi 1-0 öne geçirdi. Maçın 59. dakikasında bir gol daha atan Demiral’ın, gollerin ardından “bozkurt” işareti yapmasıyla başlayan tartışma sürüyor.

BÜYÜKAKIN’DAN DESTEK

Sosyal medyada çok sayıda kişi, milli takım birleştirici olması gerekirken Merih’in ayrıştırıcı davrandığı yönünde tepki verdi. Demiral’ın hareketi üzerinden sosyal medyada birçok milliyetçi ve ırkçı paylaşım da yapıldı. Kocaeli Büyükşehir Başkanı Tahir Büyükakın da Karamürselli Merih Demiral’i desteklediğini belirterek, “Gücümüzü, cesaretimizi ve birliğimizi simgeleyen Bozkurt işaretinden ürkenler, tarih boyunca bizi ne masada ne de sahada yenemedikleri için hep aynı yönteme başvurmuşlardır. Bravo Merih Demiral Türkiye seninle gurur duyuyor! ” dedi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —