Tarih: 28.06.2024 17:15

SİNAN ATEŞ OLAYI 2 - Cinayete ilişkin neler biliyoruz?

Facebook Twitter Linked-in

30 Aralık 2022 tarihinde, Ankara'da bir cinayet işlendi.

Ajanslara eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in Çankaya'da öğle saatinde silahlı saldırısı sonucunda öldürüldüğü haberi düştü.

Motosikletle gelip saklandığı aracın arkasından çıkarak Ateş'i kurşunlayan Eray Özyağcı, saldırıyı ABD Büyükelçiliği ve AKP Genel Merkezi gibi önemli binaların olduğu, güvenlik önlemlerinin en üst düzeyde tutulduğu Çukurambar'da gerçekleştirmişti. Tetikçinin bulunduğu motosikleti, Vedat Balkaya kullanıyordu. Balkaya ilk ifadesinde, "Cinayetle ilgim yok" dese de ikilinin bölgede daha önce keşif yaptığı anlaşıldı.

MHP'nin ismi cinayetle ilk kez Ufuk Köktürk ismiyle anıldı. Cinayet sonrası partinin İl Yönetimi listesinden çıkarılan ve şüphelilere para transfer ettiği öne sürülen Ufuk Köktürk tutuklandı. 

Daha sonra Eray Özyağcı'yı "tetikçi" olarak tutup Ankara'ya getirilmesi işini organize eden kişininse lakaplı Doğukan Çep olduğu belirlendi. Çep, Hasan Ferit Gedik'in öldürülmesine ilişkin davada cinayet ve uyuşturucu suçlarından toplam 62 yıl hapis cezası aldı. Cezasının 35 yılı kesinleşen Doğukan Çep, Sinan Ateş cinayeti sırasında firardaydı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —