Tarih: 21.09.2024 22:30

SGK Erken Emeklilikte Yeni Düzenleme! Kademeli Emeklilik Yasasında Son Durum Ne?

Facebook Twitter Linked-in

Sigorta başlangıç tarihi 2000-2008 arası olan milyonlarca kişiyi kapsayan yeni düzenleme hayata geçiyor. Özellikle EYT’yi kaçıranlar için sağlanacak olan yeni erken emeklilik düzenlemesi ile birlikte prim, gün ve yaş şartı değişecek. Peki kademeli emeklilik ne zaman çıkacak? Kademeli emeklilik son durum ne? İşte yeni erken emeklilik şartları ve detaylar…

 

EYT yasası sonrası yeni erken emeklilik düzenlemesi Türkiye’de milyonlarca vatandaş tarafından merakla bekleniyor. Özellikle 2000-2008 arası SGK’lı olanlar için sağlanacak olan erken emeklilik düzenlemesi Kademeli emeklilik olarak biliniyor. EYT’yi kaçıranlar bu yeni düzenleme ile birlikte emeklilik biletini kapacak. Peki kademeli emeklilik ne zaman çıkacak? Kademeli emeklilik kimleri kapsayacak?


2000-2008 ARASI SGK’LI OLANLARA ERKEN EMEKLİLİK

2000-2008 arası SGK’lı olanlar için erken emeklilik düzenlemesine doğru geri sayım başladı. Kademeli emeklilik sistemi, uzun süreden beri çok konuşulan ve gündemde olan konulardan biriydi. Kademeli emeklilik düzenlemesi ile birlikte belirli prim günlerini dolduran ve yaş şartını karşılayan SGK’lılar sigorta başlangıç tarihine göre daha erken emekli olma şansına sahip olacak.

KADEMELİ EMEKLİLİK NE ZAMAN ÇIKACAK?

Düzenleme için henüz kesin ve net bir tarih verilmedi.  Kademeli emeklilik düzenlemesi için SGK uzmanlarından da önemli yorumlar geldi. Yeni düzenlemenin, özellikle 2028 seçimleri öncesinde hayata geçeceği tahmin ediliyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, Ekim ayında düzenlemenin kabul edileceği yönünde iddialar olduğunu belirtirken henüz torba yasaya giren bir düzenleme olmadığını söyledi. Kademeli emeklilik düzenlemesi ile ilgili kendi beklentilerini de açıklayan Özgür Erdursun en erken 2028 seçimleri öncesinde düzenlemenin hayata geçebileceğini söyledi.

EMEKLİLİK YASASI DEĞİŞECEK

Diğer yandan emeklilik yasası ile ilgili de düzenlemeler yolda. Emeklilik sisteminin tamamen değiştirecek olan yeni düzenlemelerin 2025’te hayata geçmesi bekleniyor. Bu düzenlemeler arasında Emeklilikte yaş prim gün sayısı düzenlemeleri, aylık bağlama oranının değişmesi gibi birçok düzenleme yer alıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan hazırlıklar tamamlandıktan sonra yeni emeklilik sistemine dair detaylarda kamuoyuna duyurulacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —