Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - KONYAALTI Halk Eğitimi Merkezi ile Akdeniz Üniversitesi Psikiyatri Gündüz Hastanesi işbirliğinde açılan 'Sanatla Terapi Atölyesi'nde, sanatın çeşitli dallarında üretilen eserler beğeniye sunuldu.
Antalya Müzesi'nde açılan 'Sanatla Terapi' temalı serginin kurdelesini, Konyaaltı Kaymakamı Rahmi Köse, eşi Nilgün Köse, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Akçil, ilçe şube müdürü Mustafa Çiftçi, Konyaaltı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nuray Uluçay, kurs öğretmenleri, Psikiyatri Gündüz Hastanesi yetkilileri birlikte kesti.
Akdeniz Şizofren Derneği ile Yaşam Derneği'nin de katkıda bulunduğu 'Sanat Terapi Atölyesi'nde Konyaaltı Halk Eğitimi Merkezi öğretmenlerinin eğitmenliğinde kâğıt ve bez tuval üzerine karakalem, renkli kalem, yağlı-akrilik boya ile resim, desen, üç boyutlu dekoratif duvar panosu, ahşap ve taş boyama, çamur şekillendirme, takı tasarımı gibi sanat çalışmaları yapıldı.
Tedavi gören hastaların ortaya çıkardığı sanat eserlerini Konyaaltı Kaymakamı Rahmi Köse hayranlıkla inceledi. Köse; Psikiyatri Gündüz Hastanesi yöneticilerinden, Konyaaltı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nuray Uluçay ile kurs öğretmenlerinden bilgi aldı, şizofreni ve psikotik bozukluğu olan hastaların tedavisinde sanatın olumlu katkısı anlatıldı.
FOTOĞRAFLI