Tarih: 29.06.2024 16:46

Sağlık Bakanlığı'na atanması beklenen Şuayip Birinci Kimdir?

Facebook Twitter Linked-in

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa iddiaları sonrası gözler Sağlık Bakanlığı'na yönelmiş durumda. Mevcut Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci'nin yeni bakan olarak atanabileceği konuşuluyor. Peki gündeme düşen Şuayip Birinci kimdir? İşte biyografisi...

Şuayip Birinci kimdir?

Şuayip Birinci, 1973 yılında Rize'de doğdu ve ilk öğrenimini Rize ve Trabzon'da tamamladı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra "Liderlik ve Küresel Girişimcilik" alanında yüksek lisans yapmıştır. Meslek hayatına 1998 yılında başlayan Birinci, Rize ve İstanbul'da çeşitli sağlık kurumlarında hekimlik yapmış ve yöneticilik görevlerinde bulunmuştur.

Siyasi kariyerine Sağlık Bakanlığı Merkez Teşkilatı'nda müsteşar yardımcısı olarak başlayan Şuayip Birinci, 2018 yılında Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atanmıştır. Görevi süresince sağlık teknolojileri ve yapay zeka konularında öncü projelere imza atmış, Türkiye'nin sağlık politikaları üzerine önemli katkılarda bulunmuştur. Ayrıca Teknofest'in icra kurulu üyeliği ve İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi yönetim kurulu başkanlığı gibi görevleri de yürütmektedir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —