Tarih: 11.07.2024 17:28

Sabaha kadar mışıl mışıl uyumanın sırrı bulundu

Facebook Twitter Linked-in

Sıcak havalarda gece uykusundan mahrum kalanlara müjdeli haber geldi. Bunaltıcı sıcaklar yüzünden geçeleri uykuya dalmakta zorlanabiliyoruz. BA zen sivrisineklerin neden olduğu bazen ise bunaltıcı havanın bir sonucu olan uykusuz kalmayı tarihe gömecek bazı doğal yöntemler bulunuyor. 

Yaz aylarında sıcak havadan etkilenmeden mışıl mışıl uyumak için bazı hususlara dikkat etmek gerekiyor. Sıcak havalarda uyumakta zorluk çekiyorsanız bu doğal yöntemler tam size göre. İşte sıcak havalarda mışıl mışıl uymanın püf noktası:

Rahat uyku takımı: Sıcak havalarda uyuyabilmek için yatağınızın rahat olması gerekiyor. Bunun için pamuk gibi nefes alabilen ve doğal kumaşlardan yapılmış uyku takımlarını kullanmak yardımcı olacaktır. 

Su tüketimi: Yaz aylarında geceleri daha rahat uymak için gün içerisinde bolca su içmeyi ihmal etmemeniz gerekiyor. Ancak gece uyumadan hemen önce su tüketimi gerçekleştirmek ise yanlış. Bu gece sık sık tuvalete kalkmaya ve uykunun bölünmesine neden olacaktır. 

Telefonu bırakmak: Gece yatağa yattıktan sonra bilgisayar, tablet ve telefon gibi teknolojik cihazlar ile etkileşimi bırakmak daha kolay uyumanızı sağlayacaktır. Gece ışığı açık olan telefonun ekranına bakmaya devam etmek uykunuzun kısa süreliğine de olsa kaçmasına yol açar. 

Meditasyon: Yaz aylarında uyumadan önce hafif egzersiz hareketleri, yoga ya da meditasyon yaparak stresi azaltarak zihninizi gevşetebilir ve kendinizi bu şekilde uykuya hazırlayabilirsiniz. Ayrıca kitap okumak da bazı kişiler için yardımcı olduğu bilinene bir aktivitedir. 

Ağır yemeklerden kaçının: Gece uyumadan önce ağır yemekler yemek sindirim süreci nedeniyle vücut ısınızın artmasına neden olacaktır. Bu durum ise sıcaktan bunalarak uyuyamama sorununu ortaya çıkarır. Yaz aylarında akşam yemeklerinizi erken saatlerde ve hafif öğünler olarak tercih edebilirsiniz.

Serinletme yöntemi: Yaz aylarında gece deliksiz bir uyku çekmek için kendinizi serinleterek vücut ısınızı düşürmeye çalışabilirsiniz. Ilık ir duş alabiliri boyun ya da bileklerinize ıslak havlu koyabilir veyahut yanınıza buz torbası olarak yatağınızın ısısını düşürebilirsiniz. 

Ortamı serinletebilirsiniz: Gece uyuyacağınız ortamı havalandırmak ya da klima, vantilatör gibi ürünler ile soğutmak daha kolay uyumanıza yardımcı olan serin bir ortam yaratmanızı sağlar. Gece pencereleri açık bırakarak doğal bir hava akışı sağlayabilirsiniz.

Rahat giyim: Yaz aylarında sentetik kumaşlardan yapılan kıyafetler ile uyumaya kalkarsanız ısıyı hapsetme özellikleri nedeniyle uyumanız zorlaşabilir. Bunun yerine pamuk gibi daha hafif ve serin tutacak ince giysiler giyebilirsiniz. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —