Tarih: 05.10.2024 11:29

Rize'de kira fiyatları uçtu, kiracıları zor günler bekliyor

Facebook Twitter Linked-in

Konut kiralarında uygulanan yüzde 25’lik zam sınırının kaldırılmasıyla birlikte, artık artışlar TÜFE oranlarına göre yapılıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, “Devam etmesi için bir sebep göremiyorum, etmemesi gerekir” şeklindeki açıklamalarının ardından, 2 Temmuz 2024 itibariyle yüzde 25’lik zam sınırı kalkmıştı.

GÖZLER EV SAHİPLERİNDE

TÜFE verileri ele alındığında, ekim ayı konut kira artış oranı da yüzde 63,47 olarak belirlendi. Buna göre ev sahipleri ekim ayında kiracılarına en yüksek bu oranda zam yapabilecek. Ancak karşılıklı anlaşmalar sağlandığı takdirde, bu oranın altında da artış sağlanabilir. Burada da ev sahibinin kararı öne çıkıyor.
“ORTAK BİR YOL BULUNSUN”

Konuyla ilgili konuşan Gayrimenkul Danışmanı Ali Yavuz ise şunları söyledi: “Biz öncelikle hem ev sahipleri hem de kiracılar açısından bir sorun sıkıntı yaşanmaması için karşılıklı anlaşma sağlanılmasını tavsiye ediyoruz. Gerek ev sahipleri gerekse de kiracılar bir adım atarak, zam oranlarında ortak bir nokta bulunmasını öneriyoruz. Böylelikle de istenmeyen üzücü olayların da önüne geçmiş oluruz. Ev sahibi kiracı el ele olsun.”


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —