Tarih: 04.10.2024 18:37

RİZE'DE BURGER KİNG TEPKİSİ... TEPKİ GÖSTEREN VATANDAŞ TARTAKLANDI...

Facebook Twitter Linked-in

Rize Merkez Çarşı Mahallesi TOKİ açık AVM' de yeni açılan Burger King şubesinin açılışına AK Partili İl Genel Meclisi Başkanı Av. Ali İmran Büyük’ çelenk gönderdi. Öte yandan açılışta bir vatandaş olayı protesto edince dayak yedi.

Rize’de Burger King açılışında İsrail’e yönelik protesto gösterisi düzenleyen bir vatandaş, fiziki saldırıya uğradı. Olay, Rize Merkez Çarşı Mahallesi TOKİ açık AVM' de yeni açılan Burger King şubesinin açılışı sırasında gerçekleşti. İsrail’in Filistin, Lübnan ve İran’a yönelik saldırıları sebebiyle protestoların dünya genelinde yaygınlaşmasıyla birlikte Türkiye'de de birçok vatandaş, İsrail’i desteklediği düşünülen ABD menşeli markalara karşı tepkilerini dile getiriyor.

Bugünkü açılışta bir vatandaş, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını kınayarak Burger King’in İsrail’e dolaylı olarak destek verdiğini savundu. Vatandaş, açılış sırasında "Filistin halkı katledilirken bu firmanın açılışını yapmak, katliamlara destek vermektir" şeklinde bir açıklama yaptı. Ancak bu sözleri üzerine açılışa katılan bir grup tarafından fiziki saldırıya uğradı. Tekme ve tokatlarla darp edilen protestocu, olay yerinden kaçarak bir başka kişinin aracına binip uzaklaştı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

ABD kökenli fast food zinciri Burger King, 1967 yılında Miami'de kuruldu ve 1996 yılından itibaren Türkiye’de faaliyet göstermeye başladı. Bugün 42 ilde 367 şube ile hizmet veren şirket, İsrail karşıtı protestoların hedeflerinden biri haline gelmiş durumda.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —