Tarih: 24.06.2024 11:18

ÖTV muafiyetli engelli arabası 10 yılda bir mi alınacak?

Facebook Twitter Linked-in

Son zamanlarda araç fiyatlarında yaşanan hızlı yükeliş nedeniyle vatandaşlar sıfır ve ikinci el araç alma hayallerini ertelemek zorunda kaldı. Ekonominde yeniden dengelenme aşamasına girilirken araç fiyatları da bu dengelenmeden payını aldı. Sıfır ve ikinci el araç piyasasında peş peşe indirimler ve kamapanyalar açıklanıyor. Özellikle 7 Temmuz öncesi bayiler indirim oranlarını oldukça artırdı. Engelliler için sunulan ÖTV muaiyetli araçlarla ilgi de yeni bir çalışmanın gündemde olduğu belirtildi. Engelli araç ÖTV istisna süresinin 5 yıldan 10 yıla çıkması bekentisi hakim.

ENGELLİ ARACI ALMA SÜRESİ 10 YILA MI ÇIKTI?

Engelli vatandaşlara sunulan bu hakta yeni bir güncellemeye gidileceği bildirildi. ÖTV ve diğer her türlü vergiler dahil satış bedeli 1 milyon 591 bin TL'nin altında olan binek otomobiller ÖTV'den mauf şekilde engellilere sunuluyordu.  5 yılda bir kez yaralanılan bu sürenin 10 yıla çıkartılması gündemde. Yeni düzenleme yasalaşırsa ÖTV muafiyetli araç alma süresi 5 yıldan 10 yıla çıkacak. Konuya dair ise henüz resmi bir açıklama gelmedi. 

ÖTV MUAFİYETLİ ENGELLİ ARABASI 10 YILDA BİR Mİ ALINACAK?

Engellilik derecesi yüzde 90 veya daha fazla olanlara sunulan ÖTV muafiyetli araç alma süresi 5 yıldan 10 yıla çıkartılması gündemde. Hükümet konuya dair çalışmalarını hızlandırdı. İddialara göre; İstisnadan yararlanma süresinin 5 yıldan 10 yıla çıkartılması tartışılıyor. 

VERGİ AİLE ÜYELERİNDEN ALINACAK MI?

ÖTV muafiyetli alınan bir aracın veraset yoluyla intikalinde istisnaya konu vergilerin mirasçılar tarafından ödenmesi de gündemde.

2024'TE KAÇ ÖTV MUAFİYETLİ ARAÇ SATILDI?

2024'ÜN ilk 3 ayında 76 bin 953 araç ÖTV muafiyetli satıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —