Tarih: 14.09.2024 10:09

Netflix eski iPhone'ları terk ediyor işte etkilenen modeller

Facebook Twitter Linked-in

Popüler film ve dizi izleme uygulaması Netflix, kullanıcıları yakın bir şekilde alakadar eden önemli bir değişikliği duyurdu.

Şirket, iOS 16 ve iPadOS 16 işletim sistemlerine sahip eski cihazlar için desteğini sonlandırma kararı aldı.

HANGİ CİHAZLAR ETKİLENECEK?

Netflix'in aldığı bu karardan etkilenecek olan cihazlar arasında iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, orijinal iPad Pro ve 5. nesil iPad’ler bulunmakta. Bu modeller, Apple'ın iOS 17 desteğini sonlandırması nedeniyle Netflix'in güncellemelerinden faydalanamayacak. MacRumors'tan Aaron Perris'in keşfetmiş olduğu kod dizileri, Netflix uygulamasının bundan sonra en az iOS 17 gerektirecek biçimde güncellendiğini gösteriyor.

 

Bu değişiklik, bahsi geçen cihazların kullanıcılarının Netflix'in yeni özelliklerinden ve hata düzeltmelerinden yararlanamayacakları anlamına geliyor. Özellikle iPhone X gibi neredeyse sekiz yaşında olan cihazlar için bu tür uyumsuzlukların başlaması kaçınılmaz görünüyor.

KULLANICILAR İÇİN ALTERNATİF ÇÖZÜMLER VE GELECEK BEKLENTİLERİ

Netflix'in bu kararı, diğer popüler uygulamaların da benzer bir yol izleyebileceğinin sinyallerini veriyor. Bu durum, "planlı eskime" tartışmalarını yeniden alevlendirebilir.

 

Bununla birlikte, eski cihazlarını kullanmaya devam etmek isteyen kullanıcılar için hala bazı alternatifler mevcut. Bu kullanıcılar, mevcut Netflix uygulama sürümünü kullanmaya devam edebilir veya Safari web tarayıcısı üzerinden Netflix içeriklerini izleyebilirler. Ancak bu çözümler, uzun vadede optimal bir kullanıcı deneyimi sunmayabilir.

Apple'ın iPhone X ve sonrası modeller için en az 5 yıl iOS güncellemesi sunması, kullanıcılar için bir avantaj olsa da, bu sürenin sonunda cihazların bazı modern uygulamalarla uyumsuz hale gelmesi kaçınılmaz görünüyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —