Tarih: 12.09.2024 14:02

Neşeli Günler filmi nerede çekildi? Neşeli Günler filmi konusu ve oyuncuları

Facebook Twitter Linked-in

Başrollerini Münir Özkul ve Adile Naşit'in üstlendiği film, turşucu rolündeki bu iki oyuncunun, geçimsiz bir çift olarak ayrılmasını ve sonrasında gelişen olayları komik bir dille anlatmaktadır. İzleyiciler filmin konusu ve oyuncularını merak ediyor. Peki Neşeli Günler filmi nerede çekildi? Neşeli Günler filmi konusu nedir? Neşeli Günler oyuncuları kimler? İşte tüm detaylarıyla haberimizde.

Neşeli Günler filmi konusu

Kazım Bey ve Adile Hanım, turşuculuk yaparak geçimlerini sağlarlar. Bir gün, iyi turşu nasıl yapılır konusunda tartışmaya başlarlar ve tartışma, ikisinin de işi inada bindirip ayrılmalarına neden olur. Çocukları da paylaşılır ve her biri kendi yolunu çizer. Amcaları Ziya ise çıkarcı ve yüzsüz bir adamdır; iki ev arasında gidip gelen, çıkar peşinde bir kişidir.

Yıllar sonra, çocuklar tesadüfen karşılaşırlar ve anneleriyle babalarını yeniden bir araya getirmek için büyük bir çaba sarf ederler. Ancak, Kazım Bey ve Adile Hanım, birbirlerine inat olsun diye başkalarıyla evlenmeye kararlıdırlar. Çocuklar, bu inadı kırmak ve ailelerini yeniden bir araya getirmek için ellerinden geleni yapacaklardır.

Neşeli Günler filmi nerede çekildi?

Nisan 1978'de gösterime giren filmin çekimleri 26 gün içinde tamamlandı. Filmde görülen ve Kazım Efendi ile Saadet Hanım'ın işlettiği turşucu dükkânı, İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki Cihangir semtindedir. Saadet Hanım ve Kazım Efendi'nin ayrıldıktan sonra ilk kez karşılaştıkları park, filmde Sarıyer ve Samatya'nın ortası olarak gösterilen Beşiktaş'ın Bebek semtindeki Bebek Parkı'dır. Çocukların açlık grevi yaptığı yer ise Taksim Meydanı'ndaki Gezi Parkı'nın güney girişidir. Saadet Hanım'ın boşandıktan sonra açtığı turşucu dükkânının çekimleri ise Üsküdar'ın İcadiye semtinde gerçekleştirilmiştir.

Neşeli Günler filmi oyuncuları

Münir Özkul rolü: Kazım Efendi

Adile Naşit rolü: Saadet Hanım

Şener Şen rolü: Ziya

Mürüvvet Sim rolü: Sıdıka Hanım

Ayşen Gruda rolü: Nilgün

Ahmet Sezerel rolü: Uğur

Oya Aydoğan rolü: Zeynep (ses. Ayşin Atav)

İhsan Yüce rolü: Nazif Efendi

Ali Sururi rolü: Halis Bey

Gülşen Gürsoy rolü: Mehtap

Feridun Şavlı rolü: Yaşar

Ahmet Arıman rolü: Ömer

Yaman Coşkun rolü: Ahmet

Tamer Şahin rolü: Mehmet

Necati Aslan rolü: Tuncay

Selim Naşit Özcan rolü: Kahvehanedeki adam

Ekrem Dümer rolü: Komiser

Doğu Erkan rolü: Uğur'un Annesi

Yaşar Şener rolü: Nikâh Memuru

Nuri Tuğ rolü: Kamil

Gökhan Mete rolü: Ahmet'in Patronu Hüseyin

Cevdet Arıkan rolü: Mehtap'ın 8. Erkek Arkadaşı

Sezai Aydın rolü: TRT Spikeri




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —