Tarih: 20.10.2024 10:00

Meteoroloji’den kuvvetli yağış uyarısı: İki il için sarı kod alarmı

Facebook Twitter Linked-in

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 20 Ekim hava durumu raporunu yayımladı. Son tahminlere göre Türkiye'nin kuzey kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Karadeniz kıyıları ile İstanbul'un Anadolu Yakası ve Kocaeli çevrelerinde yağmur ve sağanak yağışlar etkili olacak. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde ise karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışı öngörülüyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık hava bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kastamonu çevrelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı uyarısında bulundu. Vatandaşlardan sel, su baskını ve taşkın gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları istendi.

 

KUVVETLİ RÜZGÂR VE ZİRAİ DON TEHLİKESİ

Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında rüzgârın kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Rüzgârın hızı nedeniyle çatı uçması, ağaç devrilmesi ve deniz ulaşımında aksama gibi olası risklere karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, İç Ege ve İç Anadolu bölgelerinde zirai don tehlikesi bulunuyor. Çiftçilerden gerekli önlemleri almaları istendi.

TÜRKİYE GENELİNDE HAVA DURUMU VE SICAKLIKLAR

Ülke genelinde hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor ve sıcaklıklar mevsim normallerinin altında seyredecek. Türkiye’nin farklı bölgelerinde hava durumu ve sıcaklıklar ise şöyle:

 

Marmara Bölgesi

Ege Bölgesi

Akdeniz Bölgesi

İç Anadolu Bölgesi

Karadeniz Bölgesi

Doğu Anadolu Bölgesi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

20 EKİM PAZAR GÜNÜ


21 EKİM PAZARTESİ GÜNÜ


22 EKİM SALI GÜNÜ


23 EKİM ÇARŞAMBA GÜNÜ


24 EKİM PERŞEMBE GÜNÜ



 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —