Tarih: 19.06.2024 10:37

Memur Ve Emekli Temmuz 2024 Zammı Tüm Formüller Çıktı

Facebook Twitter Linked-in

Memur Ve Emekli Temmuz 2024 Zammı Tüm Formüller Çıktı!

Temmuz 2024 maaş zamları milyonlarca vatandaş tarafından merakla Takip ediliyor. Memur ve emekliler her yıl 2 defa zam alıyor. Ocak 2024 maaş zammı Geçtiğimiz aylarda yapılmıştı. Şimdi ise gözler Temmuz ayında yapılacak zamlara çevrildi. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak 6 aylık enflasyon verileri memur ve emekli maaş zammı konusunda belirleyici olacak. Aynı zamanda ek düzenlemelerle birlikte zam oranlarının daha da yükselmesi bekleniyor.

Türkiye'de son günlerde en çok takip edenden haberler Temmuz 2024 maaş zammı haberleri oldu. Çünkü milyonlarca vatandaşın maaşı 3 Temmuz tarihinde TÜİK tarafından açıklanacak 6 aylık enflasyon rakamları ile birlikte değişecek. Özellikle emekli ve memurun gözü kulağı yapılacak zam oranlarına çevrilmiş durumda. Memur ve emekli için 6 aylık enflasyon oranlarına ilişkin son tahminler geldi. Peki temmuzda memur ve emekli zammı ne kadar olacak? İşte merakla beklenen emekli maaş zammı oranları…

EMEKLİ VE MEMUR İÇİN 5 AYLIK ORAN BELLİ OLDU

Türkiye İstatistik Kurumu Ocak Şubat Mart Nisan ve Mayıs aylarında enflasyon oranlarını açıkladı. 5 aylık enflasyon verisi %22,72 olarak gerçekleşti. Merkez Bankası piyasa katılımcı anketi sonuçları doğrultusunda da 6 aylık enflasyon oranı hesaplandı. Buna göre 6 aylık Enflasyonun %25,46 çıkması bekleniyor. Tahminler doğrultusunda sonuç çıkarsa SSK ve bağ-kur emeklisi zam oranı %25,46 olacak.

Memur ve memur emeklisinin durumu ise biraz daha farklı. Memur ve memur emeklisi 6 aylık enflasyon farkını Toplu sözleşme zammına ek olarak alıyor. Temmuz ayında memur ve memur emeklisi için %10 Toplu sözleşme zammı kesin. Enflasyon farkının ise %11 olacağı tahmin ediliyor. Bu durumda memur ve memur emeklisine verilecek zam oranı yüzde 21'i bulacak.

EMEKLİYE REFAH PAYI ZAMMI VERİLECEK Mİ?

SSK ve bağ-kur emeklisinin diğer bir gündemi ise refah Payı zammı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı refah payı zammının Bu yıl olup olmayacağı merak ediliyor. Ankara kulislerinde dolaşan bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan refah Payı zammı verecek nokta her ne kadar ekonomi yönetimi bu konuya sıcak bakmasa da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zam kararı aldığı konuşuluyor. Refah pahalı zammı olarak da %5 ile 10 arasında bir beklenti var. Eğer bu tahminler gerçekleşirse SSK ve bağ-kur emeklisinin maaş zammı %35'e kadar yükselmiş olacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —