• BIST 100

    10787,70%-0,69
  • DOLAR

    36,65% 0,02
  • EURO

    40,16% 0,28
  • GRAM ALTIN

    3564,41% 0,81
  • Ç. ALTIN

    5677,11% 0,00

Medicana İzmir'den hekimlere teşekkür plaketi

Medicana İzmir'den hekimlere teşekkür plaketi

GÜNCEL 18.03.2025 13:05:32 0
Medicana İzmir
Haberi Sesli Oku

İZMİR, (DHA)-MEDICANA International İzmir Hastanesi, 14 Mart Tıp Bayramı'nda doktorları bir araya getirdi. Meslekte uzun yıllarını tamamlamış olan hekimlere teşekkür plaketinin verildiği törende, doktorluğun kurtuluş mücadelesindeki yeri de vurgulandı. Medicana International İzmir Hastanesi Genel Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Remzi Karşı, tıp tarihinin Türkiye'nin kurtuluş mücadelesiyle iç içe olduğunu belirterek, “Mesleğimiz, insanları iyileştirmek ve bugünkü onurlu işi yapmanın çok ötesindedir. Mesleğimizi sadece bir meslek olarak değil, bu ülkenin varoluşundaki önemli bir başlangıcın devamı olarak görmek beni her zaman mutlu etmiştir" ifadelerini kullandı.

Medicana International İzmir Hastanesi, 14 Mart Tıp Bayramı'nı düzenlenen özel bir törenle kutladı. Tören kapsamında, meslekte 20, 25, 30, 35, 40 ve 45 yılını dolduran hekimlere teşekkür plaketi takdim edildi. Hastane yöneticileri ve doktorlar, hekimlik mesleğinin tarihsel ve toplumsal önemine vurgu yapan konuşmalar gerçekleştirdi. Törenin açılış konuşmasını yapan Medicana International İzmir Hastanesi Genel Müdürü Remzi Karşı, hekimliğin yalnızca bir meslek değil, aynı zamanda insan hayatına doğrudan dokunan kutsal bir görev olduğunu belirtti. Konuşmasında tıp tarihinin Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesindeki rolüne de değinen Dr. Öğretim Üyesi Remzi Karşı, "14 Mart'ta söylenecek çok şey var. Hepimiz yıllar içerisinde neler yaşadığımızı, ne kadar meşakkatli yollardan geçtiğimizi biliyoruz. Hekimlik, insan hayatının her noktasına nüfuz etmiş bir konu. Ama Türkiye için başka bir anlamı daha var. Türkiye'nin kurtuluşunda bence üç tane çok önemli olay var. Bunlardan bir tanesi, Teğmen Hamdi'nin, Samsun'da İngilizlerin 'silahlarınızı bırakın' emrinden sonra Mekanize Tugay'dan kaçıp Canik Dağları'nda çete kurması. Teğmen Hamdi'nin bu hareketine karşı Saray, Atatürk'ü isyanı bastırsın diye Samsun'a gönderdi. Böylece Kurtuluş Savaşı'nın ilk kıvılcımı yakılmış oldu. Diğer bir önemli olay, Harington Kupası'dır. Fenerbahçe'nin İngiliz takımıyla oynaması ve galibiyetle kupaya alması, Türk halkının motivasyonunun arttığı, Cumhuriyet'e inancının başladığı olaylardan biridir" dedi.

'TIP TARİHİMİZ KURTULUŞTAN AYRI DÜŞMEZ'

Dr. Öğretim Üyesi Remzi Karşı, sözlerine şöyle devam etti: "Son olarak 1919'un Mart ayında, İstanbul'da Darülfünun Tıp Fakültesi, İngiliz birlikleri tarafından işgal edilmişti. İşgalcilere karşı ayaklanmak ve okulu kurtarmak için çareler arayan öğrenciler; okulun kuruluş yıldönümü olan 14 Mart'ı topluca kutlamaya karar verdi. Tıbbiye 3. sınıf talebesi olan Hikmet Bey önderliğinde büyük bir gösteri yaparak okulun iki kulesi arasına büyük bir Türk Bayrağı astılar. O kocaman Türk bayrağı tüm İstanbul tarafından görüldü. Aslında bizim tıp tarihimiz Türkiye'nin kurtuluşunun ilk hareketini de başlatmıştır. O yüzden mesleğimiz, insanları iyileştirmek ve bugünkü onurlu işi yapmanın çok ötesindedir. Mesleğimizi sadece bir meslek olarak değil, bu ülkenin varoluşundaki önemli bir başlangıcın devamı olarak görmek beni her zaman mutlu etmiştir. Bu anlamda meslek ödülleri vermek, benim için her zaman özel ve önemli olmuştur. Mesleğinizde nice yıllarınızın geçmesini temenni ediyorum."

'TOPLUMUN BÜYÜK KISMI HEKİMLERE MİNNETTAR'

Medicana International İzmir Hastanesi Tıbbi Direktörü Prof. Dr. Suat Büket ise hekimlik mesleğinin yalnızca bilgi ve beceri değil, aynı zamanda insanlara iyilik yapma misyonu taşıdığına vurgu yaptı. Prof. Dr. Suat Büket, "Maalesef son yıllarda hekimlere ve sağlık çalışanlarına karşı kötü yaklaşımlar olabiliyor ve bu hepimizi derinden üzüyor. Ancak Tıp Bayramı için o kadar çok hastam kutlama yapmak için aradı ki üzüntümü biraz olsun azalttı. Toplumun çok büyük bir kısmı hekimlere minnettar. O nedenle yolumuzdan hiçbir şekilde sapmadan hastalara iyileştirici yönde hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

PLAKET VERİLDİ

Tören kapsamında meslekte 20, 25, 30, 35, 40 ve 45 yıllarını dolduran hekimlere teşekkür plaketi takdim edildi. Ödül alan doktorlar arasında Medicana Sağlık Grubu Yatırımlardan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Dr. M. Ulvi Ünal, Op. Dr. Onur Aytan, Op. Dr. Abdullah Haluk Şirin, Uzm. Dr. Selma Akdemiz Oskay, Doç. Dr. Duygu Zorlu, Dr. Savaş Özdemir, Uzm. Dr. Pınar Talu Erten, Doç. Dr. Aşkın Doğan, Uzm. Dr. Ceyda Hayretdağ, Prof. Dr. Ahmet Yekta Tüzün, Prof. Dr. Özgür Samancılar, Uzm. Dr. Perçem Bosnalı, Prof. Dr. Sıla Şeremet Uysal, Uzm. Dr. Selda Kahraman, Dr. Yeşim Dalyan, Uzm. Dr. Gürkan Geceer, Op. Dr. Makbule Kesici, Prof. Dr. Sarhan Sakarya, Prof. Dr. Ahmet Çoker, Prof. Dr. Ömer Faruk Şendur ve Uzm. Dr. Mustafa Afşin yer aldı.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Rusya'da savaş helikopteri düştü

Rusya Savunma Bakanlığı: Kiev rejimi Trump’ın barış girişimini itibarsızlaştırmak üzere Rus topraklarına saldırdı

Beyaz Saray'dan açıklama: Trump ve Putin anlaştı

Bursa'da otomobil ile kamyonet çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

Ay-yıldızlılarda Macaristan hazırlıkları sürüyor

Galatasaray - Rytas Vilnius: 89-81

İstanbul - İstanbul Havalimanı’nda hırsızlık şüphelisi güvenlik kameraları sayesinde yakalandı

İstanbul - Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin düzenlediği Ramazan etkinliğinde sahne çöktü: 4 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kahraman ordumuz küresel düzeyde müessir bir güç haline geldi

Diyarbakır'da, şehit aileleri ve gaziler için iftar programı

Manisa Basket - Unicaja Malaga: 97-103

Bakan Uraloğlu, İNTES iftarında karayolları çalışanlarıyla buluştu

Özgür Özel: Diploma iptalinin hiçbir hukukiliği yok

Seyir halindeki kamyonet alev alev yandı; o anlar kamerada

Bakan Yerlikaya: Milletin birlik ve beraberliğine kasteden kim varsa; devletin demir yumruğunu ensesinde görecektir

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 85 milyon vatandaşımızla biriz, beraberiz, kardeşiz

AK Parti’li Kaya: Bizim milletimizin fıtratı, asker fıtratıdır

TIR'a çarpan kamyonetin şoförü yaralandı

Lokantanın önünde asılı olan Türk bayrağını kopardı; o anlar kamerada

Tunceli’de, husumetlisini tabancayla ayağından yaraladı

Traktör şarampole yuvarlandı: 1 yaralı

Aile Bakanlığı’ndan 81 ilde 4 kuşak bir arada yaşayan ailelerle iftar buluşması

Karabük’te ormanda bulunan yavru bozayı koruma altına alındı

Batman’da ‘İsrail’ protestosu

Elazığ'da, ‘Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Töreni’ düzenlendi

Fenerbahçe çalışmalarına devam ediyor

Bakan Tunç: Soykırımcı İsrailli yetkilileri lanetliyorum

Tekirdağ’da yangın çıkan ev kullanılamaz hale geldi

Yalova’da uyuşturucu operasyonu; 1 tutuklama

AK Parti'li Zeybekci: Ekonomi ile ilgili bütün göstergelerimiz pozitif yönde

Yükleniyor

Rusya'da savaş helikopteri düştü

Rusya Savunma Bakanlığı: Kiev rejimi Trump’ın barış girişimini itibarsızlaştırmak üzere Rus topraklarına saldırdı

Beyaz Saray'dan açıklama: Trump ve Putin anlaştı

Bursa'da otomobil ile kamyonet çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

İstanbul - İstanbul Havalimanı’nda hırsızlık şüphelisi güvenlik kameraları sayesinde yakalandı

İstanbul - Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin düzenlediği Ramazan etkinliğinde sahne çöktü: 4 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kahraman ordumuz küresel düzeyde müessir bir güç haline geldi

Diyarbakır'da, şehit aileleri ve gaziler için iftar programı

Bakan Uraloğlu, İNTES iftarında karayolları çalışanlarıyla buluştu

Özgür Özel: Diploma iptalinin hiçbir hukukiliği yok

Saadet Partisi’nden 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Anahtar Parti Rize 1. Olağan İl Kongresi düzenlendi

DEM Parti, yarın MHP ve AKP ile görüşecek

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a Trabzon’dan mesaj: Ne tezgahlar kurduğunu herkes biliyor

RİZE'NİN KURTULUŞUNU MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

Saadet Partisi Rize İl Başkanı Kaçar'dan Kurtuluş Günü Mesajı

İmamoğlu'nun Diploması İptal Edildi İddiasına CHP'den Sert Yanıt

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz'den İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe'nin İstifasına Sert Tepki: "Baskılar Sonucu İstifa Ettirildi"

Anahtar Parti’den Eğitimde Fırsat Eşitliği Vurgusu

Endonezya'da imzalanan 13 anlaşma

Trabzon'la Rize arasındaki farka bak: Rize'ye akın ediyorlar

Karbonmonoksit Zehirlenmesi ve Patlamaları Bilinmesi Gerekenler

Doğu Karadeniz’de 338 köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı

Ramazan ayı ne zaman başlıyor? 2025 ilk oruç ne zaman? Diyanet 2025 dini günler takvimi

Artvinli Vekil Arhavi'de HES'e Direnen Halkla Dalga Geçti: Ulan Yürümeyin!

ARTVİN BORÇKA OTOBÜS TERMİNALİ BİR ŞEHRİN KALBİ, BİR HALKIN HİKÂYESİ

Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu: Yoksulluğun Kıyısında! 22 Bin 104 TL İle Açlık Dayatması!

Trabzon'da AK Parti kendi yaptığı viyadüğü yıkacak: 'Kaynaklar heba ediliyor'

Bayburt’ta göçmen kaçakçılığı operasyonu!

Bugün Trabzon’da nerelerde radar var? İşte liste! 22 Aralık 2024

Bakan Işıkhan: 815 bin 608 iş arayan vatandaş, Aday Havuz Sistemi üzerinden görüntülendi

Ev sahipleri için son gün belli oldu!

Dev bankalardan yeni altın tahmini!

Altın durmuyor… Ons ve gram fiyatlarında yeni rekor!

'Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi'ne 75 milyon dolar ilave destek

3600 Ek Gösterge Düzenlemesinde Son Durum 2025’te Ne Olacak?

Akkuyu NGS'nin 1’inci Güç Ünitesi’nde ana sirkülasyon pompasının motorları çalıştırıldı

YEKA GES-2024 yarışmalarının sözleşmeleri imzalandı

TÜİK: Ücretli çalışan sayısı ocakta arttı

TÜİK: Şubat ayında 112 bin 818 konut konut satışı gerçekleşti

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 27 22 0 5 41 71
2.Fenerbahçe 26 19 2 5 40 62
3.Samsunspor 27 15 6 6 14 51
4.Beşiktaş 26 12 6 8 13 44
5.Eyüpspor 27 12 7 8 11 44
6.Gazişehir Gaziantep 26 11 10 5 1 38
7.Göztepe 26 10 9 7 10 37
8.İstanbul Başakşehir 26 10 10 6 4 36
9.Trabzonspor 26 9 9 8 12 35
10.Kasımpaşa 27 8 8 11 -5 35
11.Rizespor 27 10 14 3 -12 33
12.Antalyaspor 27 9 12 6 -21 33
13.Konyaspor 27 8 12 7 -7 31
14.Alanyaspor 27 8 12 7 -9 31
15.Bodrum FK 27 8 13 6 -9 30
16.Sivasspor 27 7 14 6 -12 27
17.Kayserispor 26 6 11 9 -19 27
18.Hatayspor 26 4 15 7 -17 19
19.Adana Demirspor 26 2 20 4 -35