9908,06%1,31
36,10% 0,00
37,60% 0,17
3384,30% 0,51
5494,73% 0,60
Kuşadası'nda kaldırıma işgali denetimi; 3 kamyon malzeme toplandı
KUŞADASI (Aydın), (DHA)-AYDIN'ın Kuşadası ilçesi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde esnafın kaldırım ve yollara bıraktığı duba, lastik, varil, bariyer ve saksıları topladı. Yaklaşık 2 saat süren denetimde ekipler, yayaların rahatça yürümesine engel olan 3 kamyon malzemeye el koyarak Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne götürdü.
Kuşadası Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yol ve kaldırımları işgal eden çeşitli malzemeler nedeniyle Güvercin Masaya yapılan ihbarlar üzerine harekete geçti. Bu kapsamda ekipler, kent merkezinde işgaliye denetimine çıktı. Denetimde, yayaların kaldırımda rahatça yürümesini engelleyen reklam panoları, flama, bayrak, demir bariyer, lastik, saksı, masa ve sandalye gibi eşyalara el kondu. İki saat boyunca devam eden denetimlerde, toplanan malzemeler Kuşadası Belediyesi'ne ait 3 kamyona yüklenerek Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne götürüldü. Denetim sırasında ayrıca yasak olmasına rağmen kaldırımların üzerine park eden motosikletler de tespit edilerek ceza kesildi.
Kent genelinde düzen ve huzuru sağlamak için aralıksız çalıştıklarını belirten Kuşadası Belediyesi Zabıta Müdürü Ercüment Duman, "2019'dan itibaren başlatmış olduğumuz sıfır işgaliye uygulamasını titizlikle devam ettiriyoruz. Ortak yaşam alanlarımızı korumak ve hemşehrilerimizin ulaşım rahatlığı için yol ve kaldırımlarda işgaliye denetimlerimizi de düzenli olarak gerçekleştiriyoruz. Ayrıca esnafımızdan da bu konuda hassas ve anlayışlı olmalarını bekliyoruz" dedi.(DHA)
FOTOĞRAFLI