Tarih: 10.10.2024 17:53

Kimsenin haberi yok! Bankalara sızan gizli talimat: Kredilerle alakalı karar kapıda

Facebook Twitter Linked-in

Ziraat Bankası'nın eski Genel Müdürü Şenol Babuşçu, kamu bankalarına giden gizli talimat hakkında bilgi verdi.  Babuşçu, Kredilere yeni kısıtlamalar geleceğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, 3. Çeyrek Banka Kredileri Eğilim Anketi'ni yayınladı. Arından bireysel kredilerdeki sıkılaşmanın devam edeceğini açıkladı. Merkez Bankası, bireysel kredi türlerine uygulanan standartlardaki sıkılaşmanın süreceğini vurguladı.

Ziraat Bankası'nın eski Genel Müdürü Şenol Babuşçu, kamu bankalarında KOBİ ve ihtiyaç kredileri gibi bazı kredi gruplarında sıkılaştırmalara gidildiğini sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Bu durum, Türkiye'nin enflasyonla mücadele amacı doğrultusunda harcamaları azaltma çabaları açasından olumlu bir hareket olarak görülüyor.

YENİ DÜZENLEME KAPIDA

Türkiye’de birçok kişi ekonomik zorluklar yaşadığı için kredi kartı kullanımında artış oldu. Bu da kredi kartı harcamalarının neredeyse 10 trilyon liraya ulaşmasına sebep oldu. Ekonomi yöneticileri, bu durumu engellemek için çeşitli çözüm yolları sunmaya başladı. Babuşçu, kart harcamalarının zirve yaptığını ve yeni düzenlemelerin gündeme gelebileceğini özellikle belirtti.

UYGULANABİLECEK ADIMLAR

Önerilen önlemler arasında faiz artırımı, kredi limitlerinin düşürülmesi, asgari ödeme tutarının yükseltilmesi ve nakit çekim tutarlarının kısıtlanması gibi maddeler yer alıyor. Bu önlemlerden bazılarının ya da tamamının uygulanabileceği düşünülüyor.

SON PAYLAŞIMI

Babuşçu kamu bankalarının belirli kredi kategorileri için sınırlandırmalar getireceğini ifade etti. "Merkez Bankası sıkı para politikasını kamu bankaları aracılığıyla daha da sıkılaştırıyor mu?" sorusunu gündeme getirerek sözlerini sonlandırdı.

Babuşçu'nun sosyal medya paylaşımı şu şekilde:

“Kamu bankaları bazı kredilerin kullandırımlarına sınırlamalar getirdi. Kısıtlamanın yoğunlaştığı kredi grupları: KOBİ Kredileri ve İhtiyaç kredisi. Merkez Bankası sıkı para politikasını kamu bankaları aracılığıyla daha da sıkılaştırıyor mu acaba?”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —