Tarih: 12.09.2024 12:36

Kars’ta hangi dağlar var? Kars’ın en yüksek dağı hangisi?

Facebook Twitter Linked-in

Hem yerli hem yabancı turistlerin severek ziyaret ettiği Kars şehrinin dağları son zamanlarda merak konusu olmuştur. Bu kente gelen turistler arama motorlarında “Kars’ta hangi dağlar var? Kars’ın en yüksek dağı hangisi?” sorularını aratmaya başladılar. Biz de sizler için merak ettiğiniz her şeyi ve daha fazlasını araştırdık. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Kars’ta hangi dağlar var?

Allahuekber Dağları

Erzurum, Kars ve Ardahan illerinin sınırlarında uzanan Allahuekber Dağları, Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nde önemli bir tektonik yapıya sahip. Bu dağlar, tarihi Sarıkamış Harekatı’nın anısına 2004 yılında Sarıkamış-Allahuekber Dağları Millî Parkı olarak ilan edilmiştir.

Soğanlı Dağı

Sarıkamış'ın gözde doğal güzelliklerinden biri olan Soğanlı Dağı, Orta Toroslar'ın içinde yükseliyor ve 2967 metrelik zirvesiyle dikkat çekiyor. Bu dağ, Tomarza ve Tufanbeyli havzalarını birbirinden ayıran Tahtalı Dağları'nın önemli bir bölümünü oluşturuyor. Soğanlı Dağı'nın tamamı kireçtaşlarından oluşmuş ve karstik şekillerin oluşmasına zemin hazırlanmıştır. Dağın 2250 metre üzeri kesimleri ise buzul etkisi altında kalmıştır.

Kars’ın en yüksek dağı hangisi?

Kars’ın en yüksek dağı Allahuekber Dağları olarak bilinir. 3120 metre yüksekliğindedir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —