Tarih: 03.07.2024 18:39

Kamerunlu Eski Futbolcu Landry N'Guemo, 38 Yaşında Hayatını Kaybetti

Facebook Twitter Linked-in

Kamerunlu eski futbolcu Landry N'Guemo, 38 yaşında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Ülkesinde yaşanan talihsiz olay, futbol dünyasında büyük üzüntü yarattı.

TÜRKİYE'DEKİ KARİYERİ

N'Guemo, Türkiye'de Akhisar Belediye ve Kayserispor formalarıyla da mücadele etmişti. 2015-2017 yılları arasında Akhisar Belediye'de oynayan futbolcu, 2017 yılında ise Kayserispor'da kısa bir süre forma giymişti. Türkiye'deki performansı ve çalışkanlığı ile taraftarların sevgisini kazanmıştı.

AVRUPA KULÜPLERİNDE DE FORMA GİYDİ

Landry N'Guemo, kariyerinde Türkiye dışında da birçok önemli kulüpte forma giydi. İskoçya'da Celtic, Fransa'da Nancy, Bordeaux ve Saint-Etienne gibi takımlarda oynayarak yeteneklerini sergilemişti. Özellikle Fransa'daki performansıyla dikkat çeken N'Guemo, burada geçirdiği yıllarda birçok başarılı maça imza atmıştı.

FUTBOL DÜNYASINDA BÜYÜK ÜZÜNTÜ

N'Guemo'nun ölüm haberi, hem Türkiye'de hem de uluslararası futbol camiasında büyük bir üzüntüyle karşılandı. Eski takım arkadaşları ve kulüpler, sosyal medya hesaplarından başsağlığı mesajları yayınlayarak üzüntülerini dile getirdiler. Akhisar Belediye ve Kayserispor kulüpleri de eski futbolcularını anarak, ailesine ve sevenlerine sabır dilediler.

LANDRY N'GUEMO'NUN HAYAT HİKAYESİ

Landry Joel Tsafack N'Guemo, 28 Kasım 1985'te Kamerun'da doğdu. Futbol kariyerine, doğduğu ülkenin gençlik takımlarında başladı. Genç yaşlarda yetenekleriyle dikkat çeken N'Guemo, kısa sürede Avrupa'nın önemli kulüplerinin dikkatini çekti ve profesyonel kariyerine adım attı.

CELTIC VE FRANSA YILLARI

İskoçya'nın köklü kulüplerinden Celtic'e transfer olarak uluslararası kariyerine başlayan N'Guemo, burada sergilediği performansla futbolseverlerin beğenisini kazandı. Daha sonra Fransa'ya transfer olan başarılı orta saha oyuncusu, Nancy, Bordeaux ve Saint-Etienne gibi önemli kulüplerde forma giydi. Fransa yılları, N'Guemo'nun kariyerindeki en parlak dönemler arasında yer aldı.

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

Kamerun Milli Takımı'nın da formasını giyen N'Guemo, uluslararası arenada da ülkesini başarıyla temsil etti. Milli takımda gösterdiği performansla dikkat çeken futbolcu, Kamerun halkının gurur kaynağı oldu.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —