Tarih: 08.10.2024 17:16

KADES nedir, nasıl indirilir? KADES nasıl kullanılır?

Facebook Twitter Linked-in

Kadın Destek Uygulaması (KADES), kadın ve çocuklara yönelik şiddet ve istismarın giderek artmasıyla gündeme geldi. Resmi bir uygulama olan KADES, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından hazırlanmıştır. KADES, acil durumlarda kullanılabilecek acil müdahale uygulamasıdır.

Kadına yönelik şiddetin önüne geçebilmek için geliştirilen KADES ile erkek şiddetine maruz bırakılan kadınlar, akıllı telefonları üzerinden işlem yapabiliyor. Kadınlar, Kadın Acil Destek İhbar Sistemi’ne ulaşabiliyor.

KADES NASIL ÇALIŞIYOR? KADES NASIL KULLANILIYOR?

KADES, Google Play Store ve Apple Store’dan indirilebiliyor. KADES, T.C. Kimlik numarasının girilmesinin ardından EGM serverlarından gelen aktivasyon kodu ile aktif hale getirilebiliyor. Uygulama ile aile içi ve kadına yönelik şiddet mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine ulaşıyor. Sonra ise yardım çağrısının yapıldığı olay yerine en yakın ekip veya devriyenin sevk ediliyor ve olaya müdahalesi sağlanıyor.

Peki KADES’te acil durumda nasıl bildirim gönderiliyor? Uygulamayı açtıktan sonra, herhangi bir acil durumda ekranda bulunan büyük kırmızı butona basarak yardım talebi oluşturulabiliyor. Butona basıldığında, “Yardım isteğiniz Emniyet Birimine iletilecektir devam etmek istediğinize emin misiniz?” şeklinde uyarı geliyor. ‘Evet’ isimli butonu işaretlenmesinin durumunda, uygulama kullanıcıdan GPS konum bilgilerini alır ve en yakın polis ekiplerine bildirim gönderiliyor.


KADES NASIL İNDİRİLİR?

Kadın ve çocukların fiziksel, psikolojik ve cinsel şiddete karşı korunmasını amaçlayan KADES uygulaması, IOS ve Android marketlerden akıllı telefonlara indirilebiliyor.

Uygulamayı indirdikten sonra T.C. Kimlik Numaranızı girerek ve EGM'den telefonunuza gelen aktivasyon kodu ile aktif hale getirebilirsiniz. Uygulama aktif olduktan sonra, tek bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine ulaşarak, yardım çağrısı gönderebilirsiniz.

Ad-soyad, doğum yılı, telefon ve TC kimlik numarası bilgileri girildikten sonra telefon numarasına gönderilen doğrulama kodunun onaylanması ile giriş yapılabilen KADES kullanılırken, konum bilgisinin açık olması gerekiyor.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —