Tarih: 10.10.2024 17:52

İsrail'in Türkiye'ye karşı planı var mı? Siyonist Herzog'dan Erdoğan'ın sözlerine yanıt

Facebook Twitter Linked-in

Aylardır Gazze'de eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail, bu kez Lübnan'ı kan gölüne çevirdi. Dünya kamuoyunun ateşkes çağrılarını kulağını tıkayan İsrail'in gözünü kan bürüdü. Terör devleti, Gazze'den sonra Lübnan’a da hava saldırıları düzenleyip binlerce insani öldürdü.

Geçtiğimiz günlerde Meclis'in yeni yasama yılında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze ve Lübnan'da katliamlar yapan terör devleti İsrail'i sert bir dille uyardı. Erdoğan, açıklamasında ''İsrail’i çok net bir şekilde uyarıyorum, Lübnan’a kara harekatının sonuçları, geçmişteki işgallerine benzemeyecektir. Savunmasız, izole, bütün dünyadan yalıtılmış bir Gazze savunması ile, Lübnan’ın savunması aynı olmayacaktır. Türk milleti olarak onları zor günlerinde yalnız bırakmayacağız.'' dedi.

"İSRAİL'İN SONRAKİ HEDEFİ TÜRKİYE"

İsrail'in Gazze ve Lübnan'dan sonra gözünü Türkiye'ye dikeceğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Ne yaparsa yapsın İsrail er ya da geç durdurulacak. Kendini dev aynasında gören Hitler nasıl durdurulduysa Netanyahu da aynı şekilde durdurulacak. Vadedilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin, Filistin ve Lübnan’dan sonra gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarımız olacaktır. Bütün hesap bunu üzerinedir. İsrail saldırganlığı Türkiye’yi de içine almaktadır. Vatanımız, milletimiz, bağımsızlığımız için bu devlet terörüne elimizdeki her imkanla karşı duracağız. Bedeli ne olursa olsun Türkiye İsrail'in karşısında durmaya devam edecektir.'' ifadelerini kullandı.

HERZOG: TÜRKİYE'YE KARŞI PLANIMIZ YOK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözleri üzerine Meclis, geçtiğimiz günlede kapalı bir oturum gerçekleştiriken dikkat çeken bir gelişme yaşandı. 

7 Ekim'in birinci yılı sebebiyle 'Büyük Amerikan Yahudi Örgütleri' liderleri ve temsilcileriyle bir araya gelen İsrail Cumhurbaşkanı İzak Herzog, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İsrail'in sonraki hedefi Türkiye anlamındaki" açıklamasına cevap verdi. 

Türkiye'ye karşı bir planlarının olmadığını belirten Herzog, "Türkiye lideri tarafından, İsrail'in Türkiye'ye karşı bazı planları olduğuna yönelik yorumlar yapıldığını gördüm. İsrail'in hiçbir zaman Türkiye'ye karşı bir planı olmadığını açıkça belirtmek isterim. Aksine biz Türkiye halkına büyük saygı duyuyoruz, onlar da İsrail halkına büyük saygı duyuyor. Halklar arasında uzun yıllara dayanan ilişkilerimiz var ve halklar dostluğa ve birlikte yaşamaya karşı olan tüm seslere üstün gelecektir" dedi. 

''FARKLI BİR YOL SUNUYORUZ''

Kötülüklerle savaştığını iddia eden Herzog, şöyle devam etti:

“Bizim yaptığımız ve İsrail'in bölgede öncülük ettiği şey, İbrahim'in oğullarının bölgede birlikte yaşamalarını, barışa doğru birlikte hareket etmelerini, birbirlerine katkıda bulunmalarını, bölgenin, kendi halklarının ve genel olarak insanlığın refahına katkıda bulunmalarını sağlayacak tarihi bir değişimdir. Bizim vizyonumuz budur. İşte bu yüzden kötülükle savaşıyoruz ve Gazze halkına, Lübnan halkına, İran halkına farklı bir yol sunuyoruz. Farklı bir yol ve farklı bir gelecek öneriyoruz. Bence bu insanlar ayağa kalkmalı; refah, mutluluk, eşitlik ve yaşamlarını sürdürmek için çabalamalılar.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —