Tarih: 19.09.2024 16:24

İphone bataryaları patlar mı? Telefonlar uzaktan nasıl patlar?

Facebook Twitter Linked-in

İsrail, savaş teknolojisi olarak geçmişte daha önce görülmemiş bir siber saldırı düzenledi. Bu saldırıda, Hizbullah üylerinin kullandığı 20-30 yıllık eski telefonlar hacklenerek bir anda patlatıldı. Binlerce Hizbullah üyesi ne olduğu anlamadan bu cihazların üstlerinde patlamasıyla ciddi yaralanmalar yaşadı. 

Bu saldırıların ardından dünya genelinde insanlar, telefonlar uzaktan nasıl patlatılır? sorusunun cevabını aramaya başladı.

BATARYALAR UZAKTAN PATLAR MI?

Telefonların en hassas parçası bataryalar olarak bilinmektedir. Geçmişte, üretim hatasından dolayı cihazların bataryalarının patladığı bilinmektedir. Ancak sorunlar, yanlış batarya yerleşimi ve milimetrik üretim hatalarından kaynaklanarak büyük ölçüde güvelik riski oluşturulmuştu. Daha sonra bahsi geçen bu hatalı cihazlar toplatılarak yenisi işe değiştirildi.

TELEFON BATARYASI PATLAR MI?

Telefonların bataryalarının patlaması yalnzıca hatalı üretimden kaynaklanmaz. Yan sanayi ürünler olarak adlandırılan, düşük kaliteli ve güvencesiz üretim hatlarından çılan piller de tehlike oluşturmaktadır. Bu piller düşük maliyetli olduğundan terci edilse bile ciddi güvenlik açıklarına sahiptir. 

Yan sanayi pillerde görülen kalite sorunları, bataryanın fazla ısınmasına neden olmasıyla patlama riski yüksektir.

Ancak akıllı telfonlar, çağrı cigazlarına kıyasla çok fazla gelişmiş güvenlik önemlerine sahip olduklarından donanım ve yazılım tarafından birçok güvenlik katmanı içerir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —