Tarih: 19.10.2024 12:49

Gümüş Fiyatı 12 Yılın Zirvesinde: Gümüş daha yükselecek mi?

Facebook Twitter Linked-in

Küresel piyasalarda altın fiyatları rekor üstüne rekor kırarken, gümüş de bu yükselişe kayıtsız kalmadı. Spot piyasada gümüşün onsu 33.60 doları aşarak 12 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Bu yükseliş, gümüş yatırımcıları arasında büyük heyecan yaratırken, uzmanlar da gümüşün geleceğine dair dikkat çeken yorumlarda bulunuyor.

Gümüşün ons fiyatı, 2011 yılında 50 dolar ile tarihi zirvesini görmüştü. 12 yıl sonra tekrar yükselişe geçen beyaz metal, bu yıl yüzde 35'i aşan bir primle dikkat çekiyor. Uzmanlara göre, bu yükselişin temelinde ABD'den gelen zayıf ekonomik veriler yatıyor. Zira bu veriler, altının ons fiyatını 2.685 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine taşırken, gümüş fiyatları da altını yakından takip ediyor.

Peki, gümüş fiyatları daha ne kadar yükselecek? Forex ve teknik analiz uzmanı James Hyerczyk, gümüşün ekim başında test ettiği 32.96 dolarlık zirvenin kırılmasının, 34.35 dolarlık bir sonraki önemli dirence doğru hızlı bir yükselişi tetikleyebileceğini öngörüyor. Hatta Londra Külçe Piyasası Derneği (LBMA) delegeleri, önümüzdeki 12 ayda gümüşün ons fiyatının 45 dolara kadar çıkabileceğini tahmin ediyor.

Değerli metal uzmanı Jesse Colombo ise, gümüşün 45-50 dolar bandına doğru yükselişinin önünü açacak 3 önemli koşula dikkat çekiyor. Bu koşullar; gümüşün dolar ve euro cinsinden değer kazanması ve bakır fiyatlarında yaşanacak artış. Colombo, bu üç koşulun gerçekleşmesi halinde gümüşün hızla 50 dolara, hatta 1980 ve 2011 yıllarında görülen zirve noktası olan 50 doların üzerine çıkabileceğini öngörüyor.

Gümüş fiyatları özellikle altın fiyatlarındaki rekor yükselişin etkisiyle tarihi zirvelere doğru ilerliyor. Uzmanların yaptığı teknik analizler ve öngörüler de gümüşün önünde önemli bir yükseliş potansiyeli olduğunu gösteriyor. Yatırımcıların gözü kulağı ise gümüşün önümüzdeki dönemde sergileyeceği performansta.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —