Tarih: 01.12.2023 13:02

Giresun'da Elektrik Sayaçlarına Kaçak Elektrik Girişi Yapan Çete Çökertildi

Facebook Twitter Linked-in

Çoruh Elektrik Dağıtım AŞ (Çoruh EDAŞ) tarafından yapılan açıklamaya göre, son yıllarda Giresun ili genelinde bazı kişiler tarafından vatandaşların organize bir şekilde yanlış bilgilendirildiği, elektrik sayaçlarına para karşılığında müdahale edildiği, sayaçların eksik yazdırılması suretiyle kaçak elektrik kullandırıldığı ve bu nedenle kamu zararının meydana geldiği tespit edildi. Konu, tespitlerimiz sonucunda şirketimizce adli mercilere taşındı.

Oluşan kamu zararının önlenebilmesi için şirketimizce yoğun bir faaliyet sürdürülmüştür. Adli makamlara yapılan başvurular neticesinde; para karşılığı kaçak elektrik kullanımı amacıyla elektrik sayaçlarına organize bir şekilde müdahale eden kişilerin, kolluk kuvvetlerince yakalandığı ve adli işlemlere başlanıldığı öğrenilmiştir.

Çoruh EDAŞ tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların, maddi ve hukuki bir problem yaşamamaları adına, bu tür kötü niyetli kişilerden uzak durmaları, bunun gibi bir teklif veya herhangi bir duyum aldıklarında adli mercilere veya şirkete ivedilikle bilgi vermeleri önem arz etmektedir denildi.

Açıklamada ayrıca, Çoruh EDAŞ olarak telefon görüşmesi, kısa mesaj (SMS) ya da çevrim içi (Online) kanallardan herhangi bir şekilde hesaplarına para gönderme talebinde bulunmadıkları, sahada herhangi bir ücret talep etmedikleri, periyodik olarak şirketçe değiştirilen elektrik sayaçlarından herhangi bir ücret alınmadığı ve bunun dışında elektrik sayaçlarına yazılımsal veya fiziki olarak müdahale etmenin veya müdahale ettirmenin bir suç olduğu hatırlatıldı. Tüketicilere; bu gibi arama, görüşme ve yazışmalara itibar etmemeleri konusunda hassasiyetle uyarılırlar.

Açıklamada, kaçak elektrik kullanımının hem maddi hem de manevi zararlara yol açabileceği belirtilerek, kaçak elektrik kullanımının tespit edilmesi halinde ilgililere yasal işlem başlatılacağı vurgulandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —