Tarih: 28.08.2024 16:56

Gelinim Mutfakta Saray Usulü Vişne Kebabı tarifi: Saray Usulü Vişne Kebabı nasıl yapılır?

Facebook Twitter Linked-in

Merhaba mutfak tutkunları! Bugünün lezzetli durağı, Gelinim Mutfakta'da geleneksel bir lezzetin inceliklerini keşfetmek! Kimileri için sadece bir yemek, kimileri için ise bir kültür mirası olan Saray Usulü Vişne Kebabı, sofralarımıza hoş bir dokunuş katıyor. Peki, bu enfes lezzetin sırları nelerdir? Gelinim Mutfakta Saray Usulü Vişne Kebabı tarifi: Saray Usulü Vişne Kebabı nasıl yapılır? sorusunun cevabını aramak için doğru yerdesiniz. Şimdi birlikte, bu lezzet dolu serüvene adım atalım! İşte detaylar...

Gelinim Mutfakta Saray Usulü Vişne Kebabı tarifi

Malzemeleri

Hazırlanışı: Ekmek içini süte batırıp yumuşamasını bekleyin. Soğanı ve sarımsağı rendeleyin. Yumuşayan ekmek içini, kıyma, soğan, sarımsak, tuz, karabiber, kimyon ve pul biber ile birlikte yoğurun. Yoğurduğunuz harçtan ceviz büyüklüğünde köfteler yapın.

Bir tavada tereyağını eritin ve köfteleri hafifçe kızartın. Kızarmış köfteleri bir tencereye alın. Vişne, vişne suyu ve şekeri bir cezvede karıştırıp kaynatın. Kaynayan vişne sosunu tenceredeki köftelerin üzerine dökün. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 30 dakika pişirin. Pişen vişne kebabını sıcak olarak servis edin.

Püf Noktaları: Köfteleri çok fazla kızartmamaya dikkat edin. Vişne sosunu hazırlarken şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Vişne kebabını pilav veya makarna ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —