Tarih: 28.08.2024 16:59

Gelinim Mutfakta Kadayıf Dolması tarifi: Kadayıf Dolması nasıl yapılır?

Facebook Twitter Linked-in

Yemekseverlerin merakla beklediği bir tarif var: Gelinim Mutfakta Kadayıf Dolması! Kadayıfın hafif tatlısıyla buluşan bu tarif, sofralara neşe katacak gibi görünüyor. Gelinim Mutfakta Kadayıf Dolması tarifi: Kadayıf Dolması nasıl yapılır? Endişelenmeyin, bu yazıda tarifin püf noktalarını bulabilir ve mutfakta ustalığınızı konuşturabilirsiniz. Hazırsanız, lezzet şöleni başlıyor! İşte detaylar...

Gelinim Mutfakta Kadayıf Dolması tarifi

Kadayıf Malzemeleri

İçi Malzemeleri

Şerbeti Malzemeleri

Şerbet Yapılışı: Tencereye su ve şekeri ekleyip karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kadar pişirin. Limon dilimini ekleyip 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Kadayıf: Tereyağını eritin ve sıvı yağ ile karıştırın. Tel kadayıfı geniş bir tepsiye alın ve erittiğiniz yağ ile iyice yağlayın. Ceviz, toz şeker ve tarçını karıştırın.

Dolma: Kadayıftan cevizli harç koyabilecek büyüklükte parçalar alın. Her bir parçanın kenarına cevizli harç koyun ve sarın. Sarılmış kadayıfları yağlanmış tepsiye dizin.

Pişirme: Fırını 180 dereceye ısıtın. Tepsiyi fırına verin ve kadayıflar üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan kadayıfları soğuk şerbete dökün.
10-15 dakika şerbetli suda bekletin. Soğuyan kadayıfları servis tabağına alın ve üzerini fıstık veya ceviz ile süsleyin.

Püf Noktaları: Kadayıfı çok fazla yağlamayın, aksi takdirde hamurlaşabilir. Cevizli harcı çok fazla koymayın, aksi takdirde dolma sararken zorlanabilirsiniz. Kadayıfları fırında çok fazla pişirmeyin, aksi takdirde kuruyabilir. Şerbeti soğuk olarak dökmeniz önemlidir, aksi takdirde kadayıflar dağılabilir. Afiyet olsun!




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —