Tarih: 05.02.2025 15:25

Fransa Dışişleri Bakanlığı: Gazze'nin geleceği üçüncü bir devletin kontrolünde olmamalıdır

Facebook Twitter Linked-in

FRANSA, (DHA) - FRANSA Dışişleri Bakanlığı, ABD Başkanı Donald Trump'ın Gazze ile ilgili açıklamalarını değerlendirdi. Açıklamada, Gazze’nin geleceğinin üçüncü bir devletin kontrolünde değil, Filistin Devleti’nde olması gerektiği vurgulandı.

Fransa Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Gazzelilerin zorla yerinden edilmesinin iki devletli çözümün önünde ciddi bir engel oluşturacağı ve bölgenin tamamını istikrarsızlaştıracağı, iki devletli çözümün Filistinliler ile İsrailler için uzun vadede güvenlik ve barışı sağlayabilecek tek çözüm olduğu kaydedildi.

Açıklamada, “Fransa, Gazze'deki Filistinli nüfusun herhangi bir zorla yerinden edilmesine karşı olduğunu yineliyor. Bu, uluslararası hukukun ciddi bir ihlali, Filistinlilerin meşru isteklerine bir saldırı ayrıca iki devletli çözüme büyük bir engel ve yakın ortaklarımız Mısır ve Ürdün ile tüm bölge için büyük bir istikrarsızlık faktörü teşkil edecektir. Fransa, yalnızca İsrailliler ile Filistinliler için uzun vadeli barış ve güvenliği garanti edebilecek olan iki devletli çözümün uygulanmasını aktif olarak teşvik etmeye devam edecektir. Gazze'nin geleceği, üçüncü bir devlet tarafından kontrol edilme olasılığında değil, Filistin Yönetimi himayesinde gelecekteki bir Filistin Devleti çerçevesinde yatmalıdır. Hamas silahsızlandırılmalı ve bölgenin yönetiminde hiçbir rolü olmamalıdır. Fransa, uluslararası hukuka aykırı olan yerleşim faaliyetlerine ve Batı Şeria'nın tek taraflı ilhakına dair herhangi bir imada bulunmaya karşı olduğunu ifade etmeye devam edecektir” denildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —