Tarih: 05.10.2024 17:17

Fiyatlar artıyor: Marketlerde zam furyası

Facebook Twitter Linked-in

Akaryakıt, döviz ve asgari ücrette uzun zamandır değişiklik olmamasına rağmen, marketler zam furyasına başladı. Ayçiçeği ve zeytinyağı, peynir, süt ve süt ürünleri, çay ve şeker, tuvalet kâğıdı ve peçeteler, ev temizlik ürünleri gibi birçok üründe fiyatlar arttı.

FİYAT FARKLILIKLARI ARTIYOR

Aynı bölge, hatta aynı caddedeki iki ayrı markette aynı ürünün fiyatında 51 lira fark olduğu görüldü. Market çalışanları da etiketlerin değiştirilmeye başladığını doğruladı.

MARKETLER ZAMI SAVUNUYOR

Bir zincir mağazanın bölge müdürü, zamları üretim ve girdi maliyetlerindeki artış, depolama ve enerji giderleri, lojistik giderleri ve toptancı ve üreticiden gelen ürünlerin zamlanmasıyla açıkladı. Müdür, “Bu zamlar fırsatçılık değil, işletmelerin ayakta kalabilmesi için gerekli adımlar” dedi.

TİCARET BAKANLIĞI MÜDAHALE EDİYOR

Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat denetimleri ve sektör bazlı denetimler kapsamında 1.274 gerçek ve tüzel kişiye toplamda 327 milyon 376 bin 495 TL idari para cezası kestiğini duyurdu. Bakanlık, denetimlerin devam ettiğini ve piyasada fırsatçılık yapanlara gerekli müdahalenin yapıldığını açıkladı. Stokçuluk ve fırsatçılık yapan şirketlere bir yıl içinde üç kere yakalanmaları durumunda kapatma cezası uygulanacağı uyarısı yapıldı.

KAYNAK: TÜRKİYE  GAZETESİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —