Tarih: 06.02.2025 11:15

EÜTF'de yeni nesil Da Vinci X Robotik Cerrahi Sistemi'yle ilk operasyon yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

İZMİR, (DHA)-EGE Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Hastanesi'ne Da Vinci X Robotik Cerrahi Sistemi'nin 2025 yılına ait 4'üncü Jenerasyon modeli kazandırıldı. Yeni robotik cerrahi ameliyathanesinde ilk operasyon Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fuat Kızılay ve ekibi tarafından gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Budak, "Yeni nesil Da Vinci cihazımız, tüm cerrahi birimlerimizin kullanımına açık olarak hizmet verecek. Cihazımız, genç hekimlerimizin de çok ciddi bir tecrübe kazanmasına vesile olacak" dedi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, yatırımlar yapılmaya devam ediyor. İlk olarak 2012 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kullanılmaya başlanan 'Da Vinci X Robotik Cerrahi Sistemi'nin 2025 yılına ait 4'üncü Jenerasyon modeli hastaneye kazandırıldı.Türkiye'nin ilk, Ege Bölgesi'nin tek Da Vinci Robotik Cerrahi hizmeti sunan kamu üniversitesi hastanesi olduğu belirtilen EÜTF Hastanesi'nde, yeni teknoloji sayesinde cerrahi operasyonların performansının ve uygulamaların profilinin genişlenmesinin beklendiği kaydedildi.

Yeni nesil Da Vinci X cihazının kullanımının ilk vakasında hastaneyi ziyaret eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlkin Şengün, Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Devrim Bozkurt ile birlikte bütün cerrahi birimlerin anabilim dalı başkanları ve cerrahları ile buluştu. Ziyarette konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Budak, "Tıp fakültemizde daha verimli çalışma ortamının sağlanması adına hocalarımızın talep ettikleri son model cihazları hastanemize kazandırıyoruz. Yeni nesil Da Vinci cihazımız, tüm cerrahi birimlerimizin kullanımına açık olarak hizmet verecek. Cihazımız, genç hekimlerimizin de çok ciddi bir tecrübe kazanmasına vesile olacak. Bunun yanında yakın zamanda hizmete girecek merkezi ameliyathane binasında multimedya sisteminin bulunduğu, canlı cerrahilerin üst düzey teknoloji ile uygulanabileceği bir robotik cerrahi salonu hazırlandı. Bu salon tüm branşlara hizmet verecek. Hali hazırda üroloji, genel cerrahi, çocuk cerrahisinde kullanılan Da Vinci teknolojisi; kadın doğum, kalp damar cerrahisi ve göğüs cerrahisi alanlarında hizmet vermeye başlayacak" dedi.

'Yıllık vaka sayılarını iki kat artırabileceğiz'

Bu sayede yıllık vaka sayılarını iki kat artırabileceklerine dikkati çeken Rektör Prof. Dr. Budak, "Üstelik robotik cerrahiyi özel hastanelerden çok daha ucuza uyguluyoruz. Diğer yandan robotik cerrahi alanında ulusal ve uluslararası çapta verdiğimiz eğitimlerle de önemli bir referans merkezi konumundayız. Ürolojik robotik cerrahi eğitimleri başta olmak üzere çeşitli eğitimlerle ülkemizde cerrahinin yeni teknolojilerle gelişmesine önemli katkılar sağlıyoruz. Yeni cihazımızın üniversitemize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

'SAĞLIK ALANINDA AR-GE MUTFAĞI OLACAĞIZ'

Prof. Dr. Budak, şöyle devam etti: “Hastanemiz, A Plus statüsünü sürdürmeye devam ediyor. Bunun yanında, tıp fakültesindeki hocalarımızın gerçekleştirdiği akademik çalışmalarda, Ar-Ge performanslarında ve yayın kalitesinde geçtiğimiz yıllara oranla hiç olmadığı kadar bir yükselme mevcut. Geçtiğimiz yıl Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı'na (TÜSEB) 34 proje yaptık ve bu bir rekor oldu. Sağlık Bakanlığımıza da sağlık alanında Ülkemizin Ar-Ge anlamında mutfağı olmak istediğimizi dile getirdik. Bu kapsamda da TÜBİTAK'a 152 kişilik bir ekiple sağlık temalı dev bir proje sunduk. Türkiye Yüzyılı'nda üniversitemizi sağlık alanında öne çıkartarak, dünyanın referans aldığı bir sağlık merkezi haline getirmek için çalışıyoruz. Tam akredite bir araştırma üniversitesi olarak sağlık temalı çalışmalarımızı tüm birimlerimizle multidisipliner bir şekilde sürdüreceğiz."

Öte yandan, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yeni robotik cerrahi ameliyathanesinde ilk operasyon Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fuat Kızılay ve ekibi tarafından gerçekleştirildi.(DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —