Tarih: 05.10.2024 06:41

Erzurum'da muhtarlara VIP Hattı

Facebook Twitter Linked-in

Sık sık kamu kurum yetkilileri ile muhtarları buluşturan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, ekim ayı mahalle muhtarları toplantısını Aras EDAŞ'ta gerçekleştirdi.  

Sabah kahvaltısını muhtarlar ile birlikte Aras EDAŞ’ta yapan Vali Çiftçi, “Bugün muhtarlarımızla birlikte 4’üncü toplantımızı gerçekleştiriyoruz. İlk toplantımızı Emniyet Müdürlüğümüzle başlatmıştık, ardından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Aile Sosyal İl Müdürlüğü, okulların açılmasıyla birlikte Milli Eğitim Müdürlüğü ile bugünde sizlerin isteği doğrultusunda ARAS Elektrikle beraber bir toplantı tertipledik. Zaman zaman bu tür toplantıları ilgili kurumlarla birlikte devam ettireceğiz” dedi.

ARAS Elektrik tarafından hazırlanan tanıtım videosunun gösteriminin ardından muhtarlara söz veren Vali Çiftçi, mahallelerinde karşılaştıkları sorunları ve talepleri dinledi.

Muhtarlara VIP hattı kurulmuş

Öte yandan ilde yaşanacak sorunların anında çözümü için Aras EDAŞ, muhtarlara özel VIP hattı kurdu. Bugüne kadar kendilerine verilen özel hat sayesinde enerji kesintisi, sokak lambaları ve bir çok sıkıntının anında çözüme kavuştuğunu belirten muhtarlar, aynı sistemin diğer kamu kurumları için de oluşturulması talebinde bulundu.  Önceliğimiz 112 Acil

Aras EDAŞ’ın VIP hattı uygulamasından çok memnun olduklarını dile getiren Erzurum Muhtarlar Derneği Başkanı Cemal Korkmaz, “ Uygulama ile vakit kaybetmeden konunun doğrudan muhatabına bağlanabiliyoruz. Bilgilerimiz daha önce sisteme kayıtlı olduğu için telefon açtığımızda direkt ismimiz ile hitap ediliyor. Sorunumuz kısa sürede çözüme kavuşturuluyor. Sistemin diğer kamu kurumlarına da entegre edilmesini veya uygulanmasını talep ediyoruz. Önceliğimiz 112 Acil. Bu sistem 112’ye uygulanırsa acil durumlara müdahalede zaman kaybı yaşanmaz, asayiş, sağlık veya yangın gibi olaylara daha kısa sürede müdahale edilebilir. Muhtarlarımızın sorumlu olduğu mahallelerdeki vatandaşların sorunları daha seri çözülür ” dedi.

Kurumlar arası diyalog çok önemli

Bu önemli toplantıya ev sahipliği yapan Aras EDAŞ Genel Müdürü Fikret Akbaş ise teknolojiye yaptıkları yatırım sayesinde hizmet kalitelerini sürekli artırdıklarını dile getirerek, “ Muhtarlarımızın yaşadıkları sorunlarda ilk aradıkları kurumlardan biriyiz. Bizlerle sürekli diyalog halindeler. Bu nedenle oluşturduğumuz VIP hat ile iletişimimizi daha seri bir şekilde sürdürme imkanına sahip olduk. Bizim dışımızda yaşanabilecek olası olumsuzlukların önüne daha kısa sürede geçme imkanı buluyoruz. 

Vatandaşa hizmet noktasında kurumlar arası diyalog çok önemli. Sorumluluk alanımızda başka kurumların altyapı çalışmaları esnasında enerji hatları açığa çıkabiliyor. Can ve mal güvenliği tehdit edebilecek bu gibi durumlara müdahale etmemiz için öncelikle seri şekilde bilgilendirilmemiz gerekiyor. İşte muhtarlarımız ile kurduğumuz özel hat sayesinde yalnızca enerji sorunları değil bu gibi sorunlara da anında müdahale şansımız oluyor” dedi.

Aras EDAŞ Genel Müdürlük binasında düzenlenen toplantıya Erzurum Valisi Mustafa  Vali Çiftçi'nin yanı sıra Vali Yardımcısı Mustafa Berk Çelik, Yakutiye Kaymakamı Tuncay Kaldırım, Palandöken Kaymakamı Yusuf Durani Dinç, Aziziye Kaymakamı Muhammet Tugay, Aras EDAŞ Genel Müdürü Fikret Akbaş ve mahalle muhtarları katıldı.

Manolya Bulut/Pusula Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —