Tarih: 28.06.2024 17:15

Erdoğan talimatı verdi TOKİ harekete geçti! Sosyal konut müjdesi

Facebook Twitter Linked-in

Dar gelirli vatandaş için konut kredilerinin faizlerinin yükselmesi ile konut almak hayal oldu. Bankadan kredi çekmek isteyen vatandaş aylık ödemeleri neredeyse asgari ücretin 3 katı fazlasına denk geliyor. Tam da bu noktada hükümet tarafından konut alımını kolaylaştıracak yeni bir hamle geliyor. TOKİ vatandaşlar için konut projeleri duyurularına da bir yandan devam ediyor.

Orta Vadeli Program'da (OVP) konut sektörüne de yer verilmişti. İlk kez ev sahibi olacaklar için ödeme kolaylığı olan bir program üzerinde çalışıldığı belirtilmişti. Yeni sosyal konut projeleri geliştirilecek ve dar gelirli vatandaşların konuta erişim imkanı sağlanacağı duyuruldu.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) konuyla ilgili formüller geliştirmesi kararı alındı. Bakanlık ve TOKİ dar ve orta gelirli vatandaşlar için uzun vadeli sürdürülebilir ve maliyet olarak da kabul edilebilir çözümler üretilecek.

KONUT TESLİMATLARI HIZLANDI

Antalya Alanya'da 250 konutların tamamlandığını duyuran TOKİ, konut teslimatlarının 19 Temmuz'da yapılacağını belirtti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ise "Deprem bölgesinde 76 bin 644 konutu teslim ettik. 2024 yılı sonuna kadar 200 bin konutu teslim edeceğiz. 2025 yılı sonuna kadar tüm hak sahiplerine evlerini teslim edeceğiz." ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —