Tarih: 05.09.2024 11:27

Engin ve Dilan Polat davasında 2'nci gün: 40 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor

Facebook Twitter Linked-in

Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, kara para aklama suçlamasıyla yargılanan Engin ve Dilan Polat çifti ve diğer 26 sanığın davasında bugün ikinci gün oturumu gerçekleştirildi. Sanıklara, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme', 'suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' ve 'Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun’a muhalefet' gibi suçlardan 40 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Engin Polat Mahkemeye Görüntülü Bağlandı

İlk duruşma dün, konferans salonunda yapılmıştı ve tüm tutuklu sanıkların yanı sıra bazı tutuksuz sanıkların savunmaları alınmıştı. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre bugün yapılan ikinci duruşmada, tutuklu sanık Engin Polat ve babası Sezgin Polat, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla mahkemeye bağlandı. Ayrıca, tutuklu sanık Ahmet Gün ve Dilan Polat’ın yanı sıra kardeşleri Sıla Doğu ve Can Doğu’nun da aralarında bulunduğu bazı tutuksuz sanıklar da duruşmaya katıldı.

"Ticari Faaliyet Dışında Bir Hareketimiz Olmadı"

Güzellik merkezlerinin sosyal medya hesaplarını yöneten 'Mıstık' lakaplı tutuksuz sanık Mustafa Özalp, mahkemedeki savunmasında suçlamaları reddetti. Özalp, "Bankadan çektiğim bir para yüzünden gözaltına alındım. Derkan Başer ve Veysel Şahin'i tanımıyorum. Ankara ve Çorum'da şubelerimiz var ama mail order sistemini kullanmadım. Ticari faaliyetler dışında herhangi bir aktivitemiz olmadı" ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —