Tarih: 16.10.2024 08:43

Emekli Astsubay Eşi Seda Ergül’ü Öldürdü

Facebook Twitter Linked-in

Adana’nın Seyhan ilçesinde, Pınar Mahallesi’nde bulunan Öz Mehtap Apartmanı’nda yaşayan emekli astsubay Yaşar Ergül, eşi Seda Ergül’ü hafif ticari araçla şehir dışına çıkacağını söyledi. Ancak Seda Ergül’ün aracı terziye gitmek için kullanması gerektiğini belirtmesi üzerine çift arasında tartışma çıktı. Tartışma büyüyüp tırmandı ve sonunda Yaşar Ergül, 3 çocuğunun gözü önünde eşine tabancayla ateş açtı. Silahtan çıkan kurşunlarla göğsünden yaralanan Seda Ergül, hayatını kaybetti.

Cinayetin Ardındaki Acı Gerçekler

Yaşar Ergül’ün eşi Seda Ergül’ü öldürmeden bir gün önce doğum gününü kutladığı ve üzerinde “Bazen seni daha ne kadar çok sevebilirim diye düşünüyorum” yazılı pasta keserek sürpriz bir kutlama yaptığı ortaya çıktı. Olayın ardından tutuklanan Yaşar Ergül hakkında ‘eşi kasten öldürmek’ suçundan Adana 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Mahkemeye Yansıyan Ağır İtiraflar

Mahkemede Seda Ergül’ün ailesi ve tanıklar ifadelerini verdi. Seda Ergül’ün ilk eşinden olan kızı, üvey babasının annesine ve kardeşlerine şiddet uyguladığını belirtti. Üvey babanın kıskançlığı yüzünden annesini sürekli tehdit ettiğini ve şiddet uyguladığını iddia etti. Sanık Yaşar Ergül ise mahkemede eski savunmasını tekrarladı ve aklından birçok şeyin gittiğini söyledi. Mahkeme heyeti, savcının talebi doğrultusunda sanık Ergül’ün tutukluluğunun devamına karar verdi.

Yaşar Ergül’ün eşi Seda Ergül’ü öldürdüğü için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi ve duruşma tarafların savunmalarını hazırlamaları için ertelendi.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —