Tarih: 16.06.2024 10:10

Efor Çay’ın halka arz başvurusu onaylandı

Facebook Twitter Linked-in

Yıllık 60 bin ton çay üretimi ile ülke ekonomisine katkı sağlarken, Türk çayını dünyaya tanıtmayı hedefleyen, “Çayda kaliteden ödün vermeden, önce kalite” ilkesiyle hareket eden Türkiye’nin en büyük 5 çay üreticisinden biri olan Efor Çay’ın halka arzı SPK tarafından onaylandı.

Halk Yatırım ve İntegral Yatırım konsorsiyum liderliğinde gerçekleştirilecek halka arzda pay başına satış fiyatı 14,50 TL olarak belirlendi. Sermaye artırımı ve ortak satışı yoluyla halka arz olacak Efor Çay Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin, mevcut çıkarılmış sermayesinin 300 milyon TL’den 363 milyon TL’ye yükseltilmesi planlanıyor. Halka arzda 90 milyon TL nominal değerli 90.000.000 adet B grubu paylar satılacak olup bunun 63 milyon TL nominal değerli kısmı sermaye artırımı, 27 milyon TL nominal değerli kısmı ortak satışı yoluyla yapılacaktır. 90 milyon nominal değerli payların satışında, % 75’i yurt içi bireysel yatırımcıya, % 25’i ise yurt içi kurumsal yatırımcıya tahsis edilecektir. Halka arzın 1.305.000.000 TL büyüklükte olması hedeflenirken, halka açıklık oranının ise % 24,8 olarak gerçekleşmesi öngörülüyor.


12 ay boyunca yüksek ürün kalitesinin sürekliliğini sağlayan Efor Çay’ın dökme, demlik, bardak poşet, bitki, meyve ve form çayı olmak üzere 55 farklı çeşit ürünü bulunuyor. Şirket bugün itibarıyla; Trabzon - Of, Artvin - Arhavi'de iki yaş çay üretim tesisi ve İstanbul - Tuzla'da çay paketleme tesisi olmak üzere toplam 49.000 m2’lik üç tesisinde 60.000 ton yıllık üretim kapasitesine sahiptir. Efor Çay’ın bağlı ortaklığı Efor Gübre ise Samsun Tekkeköy’de toplam 36.000 m2 alanda, 18.000 m2 kapalı depolama alanı, 1.200 m2 idari binası ve 11.219 m2 antrepo alanıyla faaliyetlerine devam ediyor. Yıllık 59.000 ton gübre satışı gerçekleştiren şirket, 2024 yılında gübre üretimine başlamayı hedefliyor. Efor Çay’ın, madencilik alanındaki kömür faaliyetini ise Samsun, Rize ve Trabzon’da yer alan toplam 32.900 m2’lik tesislerinde sürdürüyor. Bu faaliyetleri doğrultusunda şirketin yıllık 329.000 ton kömür satışı bulunuyor.


Yasal Uyarı

Bu doküman, yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve hiçbir şekilde sermaye piyasası araçlarının satın alınması için herhangi bir yoldan halka çağrıda bulunulması veya sermaye piyasası araçlarına ilişkin bir tavsiye amacını teşkil etmemekte olup, halka arzın gerçekleşeceğine dair herhangi bir garanti anlamına gelmemektedir.

Halka arz fiyatının belirlenmesinde SPK’nın ya da Borsa’nın herhangi bir takdir yetkisi ya da onayı bulunmamaktadır. Şirket ve halka arz ile ilgili bilgileri içeren İzahname ve ekleri ile Tasarruf Sahiplerine Satış Duyurusu KAP’ın (www.kap.org.tr), Efor Çay’ın (https://www.eforcay.com/tr), Halk Yatırım’ın (https://www.halkyatirim.com.tr) ve İntegral Yatırım’ın (https://integralyatirim.com.tr) adresli internet sitelerinde yayınlanacaktır. Yatırımcıların yatırım kararlarını, belirtilen adreslerde yayımlanan Kurul tarafından onaylı İzahname ve ekleri ile Tasarruf Sahiplerine Satış Duyurusu’nu incelemek suretiyle vermeleri gerekmektedir.

 EFOR ÇAY Hakkında

2005 yılında faaliyete başlayan Efor Çay, bugün Türkiye’nin en büyük çay üreticileri arasında yer alıyor. Türkiye’nin yıllık çay ihtiyacının yüzde 10'unu karşılayan Efor Çay, liderlik hedefi ve yenilikçi yaklaşımlarıyla faaliyetlerine devam ediyor. Efor Çay, yıllık 30.000 ton çay üretimi ile ülke ekonomisine katkı sağlarken, Türk çayını dünyaya tanıtmayı hedefliyor. “Çayda kaliteden ödün vermeden, önce kalite” ilkesiyle hareket eden Efor Çay, Karadeniz’in aroması zengin bölgelerinden en kaliteli çay yapraklarını topluyor, toplama depolarından gıda güvenliğine uygun olarak Efor Çay fabrikalarına ulaştırıyor. Üretimden paketlemeye kadar tüm aşamaları titizlikle yürüten ve 12 ay boyunca yüksek ürün kalitesinin sürekliliğini sağlayan Efor Çay, her damak zevkine uygun, kaliteli ve yüzde yüz doğal ürünler sunuyor. Efor Çay’ın dökme, demlik, bardak poşet, bitki, meyve ve form çayı olmak üzere 55 farklı çeşit ürünü bulunuyor. Şirket bugün itibarıyla; Trabzon - Of, Artvin - Arhavi'de iki yaş çay üretim tesisi ve İstanbul - Tuzla'da çay paketleme tesisi olmak üzere toplam 49.000 m2’lik üç tesisinde 60.000 ton yıllık üretim kapasitesine sahiptir. Efor Çay’ın bağlı ortaklığı Efor Gübre ise Samsun Tekkeköy’de toplam 36.000 m2 alanda, 18.000 m2 kapalı depolama alanı, 1.200 m2 idari binası ve 11.219 m2 antrepo alanıyla faaliyetlerine devam ediyor. Yıllık 80.000 ton gübre satışı gerçekleştiren şirket, 2024 yılında gübre üretimine başlamayı hedefliyor. Efor Gübre, limana yakın konumu sayesinde ise lojistik avantajı bulunuyor. Şirket, madencilik alanındaki kömür faaliyetini ise Samsun, Rize ve Trabzon’da yer alan toplam 32.900 m2’lik tesislerinde sürdürüyor. Bu faaliyetleri doğrultusunda şirketin yıllık 300.000 ton kömür satışı bulunuyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —