Tarih: 31.08.2024 21:07

Doğadan gelen sağlık: Kekik çayı! Kekik çayı nasıl yapılır?

Facebook Twitter Linked-in

Kuru veya taze kekik yapraklarıyla yapılan bu çay, antioksidan bakımından zengin içeriğiyle vücudu serbest radikallerin olumsuz etkilerinden korur. Bağışıklık sistemini güçlendirir, solunum yollarını rahatlatır, sindirim sistemini destekler ve stresle başa çıkmanıza yardımcı olur. Günlük hayatın koşturmacasında bir mola verip kendinize şifa dolu bir içecekle ödül vermek istiyorsanız, ev yapımı kekik çayı tam size göre! Sağlık ve lezzeti bir araya getiren bu mucizevi içeceği keşfedin, kendinizi şımartın. Şimdi, doğadan gelen sağlık keyfini yaşamak için bir fincan kekik çayı demlemenin tam sırası!

Kekik çayı için malzemeler:

Kekik çayı nasıl hazırlanır:

  1. Önce suyu kaynatın.
  2. Su kaynadıktan sonra ateşten alarak içine kekiği ekleyin.
  3. Kekiği su kaynama aşamasında eklemeye dikkat edin. Aksi takdirde kekik çayı tüm aromasını ve faydalı etkilerini yitirecektir.
  4. 10-15 dakika çayın demlenmesini bekleyin, ardından süzgeçten geçirerek tüketin.

Taze kekik çayı için malzemeler:

Taze kekik çayı nasıl hazırlanır:

  1. Kekik çayı için bir çaydanlığa 8- 10 dal taze kekik yapraklarını koyun, ardından üzerine yarım litre  sıcak su ekleyerek, kapağını kapatın. Bu şekilde 10 dakika kadar bekletin.
  2. Diğer tarfta 1 adet limonuçok ince olmayacak şekilde dilimleyin. Demlenmekte olan kekik çayının üzerine 3- 4 limon dilimi ekleyin.Demliğin kapağını kapatıp bu şekilde 2-3 dakika kadar daha demlenmesi için bekleyin.
  3. Demlenen taze kekik çayını süzüp, sıvak olarak bardaklara dökün. Her vir bardağın içine 1 çay kaşığı bal koyup karıştırın.

Kekik çayı neye iyi gelir?
Kekik çayı; antiviral ve antimikrobiyal özellikleri sayesinde soğuk algınlığına, gribe, öksürüğe, sindirim problemlerine, uykusuzluğa, adet kramplarına iyi gelmekle birlikte bağışıklığı güçlendirip kilo kaybına da destek olur.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —