Tarih: 17.10.2024 17:30

Dişleriniz bir kar tanesinden bile daha beyaz olacak! Uzmanlar hem ekonomik hem doğal doğal diş beyazlatma tüyosunu açıkladı

Facebook Twitter Linked-in

Dişlerimiz ağız ve diş bakımımızı yetersiz bıraktığımızda ya da bazı besinlerin aşırı tüketiminde sararmaya başlayabilir. Aynı zamanda bazı hastalıkların yan etkisi olarak da karşımıza çıkan diş sararmasından kurtulmak için ise diş macunu ya da ipleri kendi başına yeterli olmaz. 

Doğal yöntemler ile diş bakımı gerçekleştirdiğinizde dişlerinizin bir kar tanesinden daha beyaz hale geldiğine şahitlik edebilirsiniz. İşte uzmanların önerdiği doğal diş bakım tavsiyeleri ve diş beyazlatmanın püf noktası:

Karbonat: Diş minesini güçlendirmeye ve dişlerdeki sararmaları gidermeye yardımcı olan karbonat içerdiği sodyum bikarbonat bileşeni ile doğal bir diş beyazlatıcıdır. Karbonat ile dişlerinizdeki sararmayı gidermek için haftada 3-4 kez diş macununuzun üzerine karbonat serperek dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Ancak bu yöntemde aşırıya kaçmak diş minesine zarar verecektir. Bu nedenle dikkatli olmak gerekiyor. 

Muz kabuğu: Muzların kabuk kısmındaki lifler diş sağlığını olumlu etkileyen bileşenler içermektedir. Muzun tüketilmesi de dişlerde beyazlığı olumlu etkilerken muz bittikten sonra kabuğunu alabilir ve yaklaşık 2-3 dakika kadar bu kabuğu dişlerinize sürebilirsiniz. ardından kabuğu kenara bırakıp dişlerinizi fırçalayabilir e bu yöntemi haftada 3-4 kez uygulayabilirsiniz. 

Çilek: Her ne kadar dışarıdan öyle görünmese de çilek doğal bir diş beyazlatıcıdır. Çileğin güçlü beyazlatıcı etkisinden faydalanmak isteyenlerin tek yapması gereken ise bir çileği ezmek ve diş macunu şeklinde kullanmak. Macun kıvamına gelen çilek ile dişlerinizi fırçaladığınızda kısa süre içerisine dişlerde değişimi görebilirsiniz. 

Portakal: Portakal kabukları da diş beyazlatma konusunda etkili olabiliyor. Portakal kabuğunun defne yaprağı ile birleştirilmesi güçlü özellikleri olan iki malzemenin doğal bir diş macunu oluşturmasını sağlıyor. Bunun için portakal kabuklarını bir defne yaprağı ve çok az su ile blenderden geçirerek bir macun elde edin. 

Ardından dişlerinizi ara ara bu macun ile fırçalayın. Çok sık fırçalanması diş minesini aşındıracağından tavsiye edilmiyor. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —