Tarih: 13.08.2024 13:06

Devlet Sanatçısı Mehveş Emeç kimdir, nereli, kaç yaşında?

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye'nin müzik sahnesinde önemli bir yere sahip olan Mehveş Emeç, 1998 yılında "Devlet Sanatçısı" unvanı ile onurlandırılmış bir sanatçıdır. Peki, Devlet Sanatçısı Mehveş Emeç kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte detaylar...

Mehveş Emeç kimdir?

Mehveş Emeç (d. 29 Ağustos 1963, İstanbul), Türk piyanist, pedagog ve eğitimcidir. 1998 yılında Kültür Bakanlığı tarafından "Devlet Sanatçısı" ödülüne layık görülmüştür. İstanbul'da gazeteci Çetin Emeç'in kızı olarak dünyaya gelmiş, piyano eğitimine 3.5 yaşında başlamış ve ilk derslerini annesinden almıştır. İstanbul Belediye Konservatuvarı'nı 14 yaşında tamamlamış, ardından Avusturya'ya giderek Mozarteum Üniversitesi'nde piyano ve müzik pedagojisi üzerine master yapmıştır.

Avrupa'da birçok ülkede konser ve resitaller vermiş, özel projelerde ve beste çalışmalarında bulunmuştur. 1988 yılında Fransa'da en iyi Ravel yorumcusu ödülünü kazanmış, 1994 yılında Londra'nın Wigmore Hall'unda Schumann Albümü'nü kaydetmiştir. Ayrıca, Quarteto Porteno, Sertab Erener ve Fatih Erkoç gibi sanatçılarla işbirlikleri yapmıştır.

Mehveş Emeç, Türkiye ve Avrupa'da birçok önemli orkestrayla birlikte sahne almış ve ünlü şeflerle çalışmıştır. Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi'nde öğretim üyeliği yapmaktadır. 2023 yılı itibarıyla Cumhuriyet’in 100. Yıl coşkusunu özel repertuvarıyla müzikseverlerle paylaşmaktadır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —