Tarih: 12.10.2024 11:14

Davutoğlu: ABD beni Orta Doğu'nun en tehlikeli adamı ilan etti

Facebook Twitter Linked-in

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. ABD'nin kendisini Orta Doğu'nun en tehlikeli adam olarak tanımladığını iddia eden Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı: 

"Vefat etmiş bir rahmetli siyasiye Türkiye’de görev yapmış Amerikalı’nın yaptığı görüşme istihbarat notu olarak bana geldi. Bu Amerikalı 'Bir an önce siyasi parti kurmak için hazırlık yapın' diyordu. Bunun üzerine bir Türk yetkili, 1 Mart tezkeresinin reddedilmesi üzerine bir ifade kullanır, benim için 'Orta Doğu’nun en tehlikeli adamı' denir."


Bahçeli görüşmesi ile Ortadoğu stratejisi

TBMM'nin açılış toplantısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile aralarında geçen diyaloğu paylaşan Davutoğlu, Bahçeli'nin Hamas'ın tutumunun önemli olduğunu vurguladı. Bahçeli'nin açıklamalarının anlamlı olduğundan bahseden Davutoğlu, şunları söyledi:
“Sayın Bahçeli’ye teşekkür ettim. Hamas konusunda muhalefet terör tanımlaması yaparken sayın Bahçeli’nin tavrı önemliydi. Devlet bana ihtiyaç duyarsa buradayım. Sayın Bahçeli ile de görüşürüm. Bunun için herhangi bir engel yok. Şu anda iktidarda olanların yaparsa iyi olacağı şey şudur; İsrail açık şekilde Arap ülkeleriyle İran’ı, mümkünse Türklerle Kürtleri, Arapları, Acemleri birbirine düşürmek onların stratejisidir. Özellikle bölgedeki Kürtleri kullanma ihtimaline karşı Türkiye içinde de bölgede de bu ilişkileri canlandırmak doğrudur. Sayın Bahçeli’nin açıklamaları anlamlıdır.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —