Tarih: 09.07.2024 16:56

Dang Humması belirtileri neler? Dang Humması neden olur, tedavisi nedir?

Facebook Twitter Linked-in

Dang Humması neden olur, tedavisi nedir?Dang Humması belirtileri neler? Dang Humması nerelerde görülür? Dang Humması nedir, sebepleri nelerdir? Dang Hummasının tedavisi var mı soruları ve detaylı cevapları haberimizde…

DANG HUMMASI NEDİR?

Dang humması, tropikal ve yarı tropikal bölgelerde bulunan sivrisineklerin taşıdığı bir virüsün neden olduğu tehlikeli ve viral bir hastalıktır. Bu virüs, belirli sivrisinek türlerinden bireyler arasında hızla yayılabilir. Dünya nüfusunun neredeyse yarısı, dang humması olabilme ihtimali yüksek bölgelerde yaşıyor.

DANG HUMMASI BELİRTİLERİ NELER?

Dang hummasına yakalanan bazı kişiler hiçbir belirti göstermezken, semptomlar yaşayan kişilerde 2 ile 7 gün sürebilen yüksek ateş, baş ağrısı, kas ve eklem ağrıları, bulantı, kusma ve ciltte küçük kırmızı veya kanayan lekeler görülmektedir. Tedavi edilmezse, dang virüsünün neden olduğu enfeksiyon hemorajik ateşe yol açarak dolaşım sistemi yetmezliği, şok ve ölüme neden olabilir.

DANG HUMMASI TEDAVİSİ NEDİR?

Dang hummasının özel bir tedavisi olmamakla birlikte, tedavi belirtilere bağlı olarak gerçekleştirilir. Dang hummasının şiddetine göre tedavi yöntemleri değişir. Hafif belirtiler mevcutsa dinlenmek, ateşi kontrol altında tutmak ve bol su içmek önemlidir. Ağrıların hafifletilmesi için doktorunuza danışarak belirtilen ilaçları kullanabilirsiniz. Şiddetli belirtiler görülüyorsa, en yakın sağlık kuruluşuna başvurarak tıbbi destek almak gerekir. Şiddetli dang hummasında şok, iç kanama gibi ciddi ve acil tıbbi durumlar oluşabilir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —